VILIJAM ŽESTOKO POTKAČIO HARIJA I MEGAN? Prinčevi se na krunisanju nisu ni pozdravili, a onda je usledila JAVNA PORUKA (VIDEO)
Foto: Stefan Rousseau / AFP / Profimedia

SVE ŠTO URADE JE POD LUPOM

VILIJAM ŽESTOKO POTKAČIO HARIJA I MEGAN? Prinčevi se na krunisanju nisu ni pozdravili, a onda je usledila JAVNA PORUKA (VIDEO)

Pop kultura -

Princ Vilijam održao je juče u Vindzoru govor na događaju posvećenom njegovom ocu kralju Čarlsu III, koji je svečano krunisan u subotu u Londonu. U tom govoru, smatraju mnogi, princ se indirektno obratio Megan Markl i princu Hariju, a do takvih pretpostavki dovela je jedna reč.

Vilijam je naime rekao da bi kraljica Elizabeta II bila ponosna na Čarlsa i zahvalio se ocu na predanosti. Princ je govorom odgovorio na rečenicu Harija i Megan Markl: "Svi možemo živeti služeći. Služba je univerzalna". ističe se, piše "Miror".

"Bez obzira što su proslave veličanstvene, u središtu raskoša je jednostavna poruka - služba", rekao je Vilijam, što su mnogi povezali sa prethodnom rečenicom.

Na Tviteru su odmah počeli da komentarišu: "Služba, Hari. Čuješ li to? Nije besplatna vožnja", "Služba (služenje). To je nešto što Hari ne razume", "Služba, služiti, pitam se kome je to bilo namenjeno".

Megan Markl, princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada su Megan i Hari 2020. saopštili da odstupaju od dužnosti zaposlenih članova dvora, Bakingemska palata izdala je sledeće saopštenje: "Nakon razgovora sa vojvodom, kraljica je potvrdila da udaljevanjem od posla u kraljevskoj porodici nije moguće nastaviti sa odgovornostima i dužnostima koje dolaze sa životom javne službe".

Megan i Hari uzvratili su izjavom: "Svi možemo živeti služeći. Služba je univerzalna".

princ Vilijam
foto: Unknown / Avalon / Profimedia

Vilijam je na sinoćnjem koncertu gde je bilo oko 20.000 ljudi, među kojima i oni koji su se tokom pandemije korone pokazali kao heroji, poručio:

"Želim da kažem nekoliko reči o svom ocu i zašto verujem da je ovaj vikend toliko važan. "Kao što je moja baka rekla kada je bila krunisana, ti događaji su naša nada za budućnost. I znam da je tamo gore, nežno nas drži na oku. Bila bi ponosna majka. Tata, svi smo tako ponosni na tebe. Obavezujem se da ću služiti svima vama. Kralju, domovini i Komonveltu. Neka Bog čuva kralja". Govor je mnoge ganuo.

Vilijam i Hari nisu se pozdravili u Vestminsterskoj opatiji gde je obavljeno krunisanje Čarlsa i Kamile. Dok su sedeli, delio ih je jedan red.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track