HRVATSKI PREDSTAVNICI NA EUROSONGU RANIJE NASTUPALI I U SRPSKOJ NOŠNJI: Sinoć na bini bile rakete i suknje a evo šta su sve radili
Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

PRIVLAČE PAŽNJU

HRVATSKI PREDSTAVNICI NA EUROSONGU RANIJE NASTUPALI I U SRPSKOJ NOŠNJI: Sinoć na bini bile rakete i suknje a evo šta su sve radili

Pop kultura -

Hrvatska se, uz Srbiju, plasirala u finale Evrovizije 2023, a nastup grupe Let 3 u polufinalu takmičenja ocenjen je kao najšokantniji.

Oni su na sceni prikazali uniforme, suknje, replike rakete, a pesmom su poslali antiratnu poruku, o čemu su i sami ranije govorili, s obzirom na to da su im inspiracija bili sukobi u Ukrajini.

Šareniš, kape sa nazivom numere "Mama ŠČ!", animacije na video-bimu, sve je to bilo sastavni deo nastupa grupe Let 3, a pažnju su privukli i na svečanom otvaranju Evrovizije, gde su se pojavili u ogrtačima, ispod kojih su nosili suknje, dok su na nogama nosili štikle.

Let 3
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Moglo bi se reći da se od njih ništa manje nije ni očekivalo, ako se osvrnemo na istoriju ovog benda.

Let 3
foto: Samir Cerić Kovačević

Let 3 je inače polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su na ovogodišnju "Doru", hrvatski izbor za pesmu za Evroviziju, došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme.

Evrovizija 2023
foto: Printscreen RTS

U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine, koji je nosio naziv "Bombardovanje Srbije i Čačka", a naziv je namerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti.

Hrvatski bend je znao da nastupa u srpskoj narodnoj nošnji, kao i da masturbiraju na sceni i mere polne organe.

Evrovizija 2023
foto: Printscreen RTS

Takođe, Let 3 je 2000. godine izveo performans tokom koga su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.

Podsetimo, pored Srbije i Hrvatske, u finale Evrovizije plasirali su se još i Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska i Norveška.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

03:04

Pesma grupe Let 3 kritikuje rat u Rusiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track