OVIH 6 NASTUPA NA EVROVIZIJI SU UŠLI U ISTORIJU: Neki su terali strah u kosti, a zbog drugih smo vrištali od smeha! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ko će ući u istoriju ove godine?

OVIH 6 NASTUPA NA EVROVIZIJI SU UŠLI U ISTORIJU: Neki su terali strah u kosti, a zbog drugih smo vrištali od smeha! (VIDEO)

Pop kultura -

Evrovizija svake godine iznedri neki novi hit nastup o kome se još dugo priča, a ovo je šest nezaboravnih izvedbi koje će uvek ostati zapamćene u njenoj istoriji.

Evrovizija, Luke Black
foto: Corinne Cumming / EBU

Evrovizijsko takmičenje svake godine okuplja brojne države koje nastoje da pobede. Pravila nema, nekada je najboljom proglašena balada, a nekada pop pesma u kojoj pevačica kukuriče - naravno Neta i pesma "Toy".

Ovo je šest nezaboravnih nastupa kojih se sigurno sećate, a koji će uvek ostati upamćeni u istoriji Eurovizije, što zbog kostima na pozornici, što zbog same izvedbe ili izvođača.

Ruslana
foto: Printscreen

Finski hevi metal sastav Lordi davne je 2006. godine napravio potpuni spektakl na pozornici Eurosonga i njime osigurao Finskoj prvu pobedu ikad. Sa svojom pesmom ''Hard Rock Hallelujah'' sve su gledaoce vezali za male ekrane, a njihovi kostimi ostali su mnogima urezani u pamćenje, posebno deci koja su ovaj nastup gledala sa strahom u očima.

U čudovišnim kostimima nastupaju i inače, ali od njihove pobede na Evroviziji prestali su da budu deo medijske pompe i javnosti pa ih se danas mnogi sećaju samo po ovom.

Verka Serdučka ime je pak koje će mnogima odmah namamiti osmeh na lice, a druga je to persona i alter ego ukrajinskog komičara, glumca i pevača Andrija Mijahloviča Danilka koji je 2007. godine gledaoce zabavio svojom izvedbom pesme ''Dancing Lasha Tumbai''.

''Sieben, sieben, ai lyu-lyu, sieben, sieben, eins, zwei, sieben, sieben, ai lyu-lyu, eins, zwei, drei'' stihovi su koji teško izlaze iz glave, a svojim svetlucavim kostimom i sa zvezdom na glavi Verka se upisala na popis jednog od najboljih nastupa na Evroviziji ikad.

S druge strane, jedan od najzavodljivijih nastupa tih vremena bio je i onaj turske predstavnice 2009. godine Hadise koja je izvela pesmu ''Düm tek tek''. U za to vreme vrlo razgoličenim kostimima, Hadise je uz pomoć plesačica zavela gledaoce Eurosonga, a zarazni ritam pesmu je doveo do četvrtog mesta te godine piše Dnevnik.hr.

A sledeći nastup mnogima je ostao i omiljeni, a izvela ga je ukrajinska predstavnica Ruslana. ''Wild Dances'' dominirao je na pozornici davne 2004. godine, a ovaj ples mnogi su danima kasnije pokušavali da nauče da plešu. Zgodna Ruslana time se upisala među sam vrh evrovizijskih nastupa, a izveba je ostala jedna od najenergičnijih na ikad.

A mnogo kontroverzi izazvao je sledeći izvođač. Tomas Nojvrit, odnosno Končita Vurst koja je 2014. godine odnela pobedu što je šokiralo javnost zbog toga što je među prvima u svetu krenula otvoreno da govori o transeksualnim osobama.

U uskoj haljini, s dugom kosom i bradom na licu Končita je izvela pesmu ''Rise Like a Phoenix'', a mnogima je ova pesma postala jedna od prvih koja padne napamet kada se spomene Evrovizija.

A ova lista ne može da prođe bez jednih posebnih dama. Buranovske babuške 2012. godine predstavljale su Rusiju s pesmom ''Party For Everybody''.

Ovaj nastup mnoge je nasmejao do suza, ali istovremeno su pokupile simpatije miliona ljudi širom Evrope koji su bili podstaknuti da glasaju pa su bile za petama pobednici Lorin s hitom ''Euphoria'' i te su godine osvojile visoko drugo mesto.

Videćemo da li će nastup komšija Let 3 ući u istoriju jer je njihov nastup na ovogodišnjem takmičenju bio poprilično interesantan.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:33

ZNAČI MU KONSTRAKTINA PODRŠKA, ALI NJENA REČ JE BIBLIJA! Luk Blek otkrio čija podrška ga je posebno iznenadila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track