KOSJERINA SE UKLJUČILA U EVROVIZIJU I SVE ODUVALA: I ovog puta pokazala zašto nosi epitet NAJLEPŠE srpske voditeljke (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

OPET JE SVE ZASENILA

KOSJERINA SE UKLJUČILA U EVROVIZIJU I SVE ODUVALA: I ovog puta pokazala zašto nosi epitet NAJLEPŠE srpske voditeljke (FOTO)

Pop kultura -

U Liverpulu je u toku finale ovogodišnje Evrovizije, a posle nastupa svih 26 kandidata počelo je i zbiranje glasova.

U program se uključuju predstavnici stručnog žirija iz svih zemalja učesnica, a svoje ocene upravo su podelili i članovi žirija iz Srbije. Dragana Kosjerina pročitala je odluku našeg stručnog žirija.

Stefan Popović, Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Jovan Radomir, voditelji
foto: RTS

Srbija je 12 poena dala Sloveniji, dok su ostali poeni raspoređeni na sledeći način: 10 poena dobio je Izrael, 8 Hrvatska, 7 finska, 6 Austrija, 5 poena dobila je Švedska, 4 Francuska, Španija 3 poena, dok su dva i jedan poena dobile Italija i Češka.

Podsetimo, za učešće u ovogodišnjem finalu "Evrovizije" izborili su se predstavnici predstavnici 26 zemalja, po 10 iz dve polufinalne večeri (izabrani su glasovima publike), plus takozvana velika petorka (Velika Britanija, Italija, Francuska, Španija i Nemačka), kao i prošlogodišnji pobednici, Ukrajina.

Osim našeg Luka Bleka, u konkurenciji su i predstavnici Austrije, Portugalije, Švajcarske, Poljske, Francuske, Kipra, Španije, Švedske, Albanije, Italije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Jermenije, Moldavije, Ukrajine, Norveške, Nemačke, Litvanije, Izraela, Slovenije, Hrvatske i Velike Britanije. Za razliku od polufinala, pobednika zajedno biraju publika i žiri.

(Kurir.rs/Nportal)

Bonus video:

00:05

Dragana Kosjerina kao sirena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track