ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW: Spektakularna proslava 50 godina ABBA benda na beogradskom stadionu Tašmajdan
ABBA tribute bend, Foto: Kurir tv

kurir tv

ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW: Spektakularna proslava 50 godina ABBA benda na beogradskom stadionu Tašmajdan

Pop kultura -

Ove godine se obeležava 50 godina od osnivanja švedske grupe ABBA, jednog od najslavnijih bendova na svetu.

Tim povodom najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima je udružio snage sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku širom regiona su pripremili pravi spektaktl – ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW, koji će biti održan 20. maja na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Pop muzika, s kojom su se proslavili, „slatka i melanholična“ je recept za dugovečnost i prolazak na svim testovima vremena, jer uz sve današnje popularne pop pesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u slušaocima onu „Dancing Queen“ i to jednostavno niko ne može da ospori.

Kada bend zasvira „Waterloo“ uz pratnju simfonijskog orkestra, publika se diže na noge i do kraja koncerta niko se ne vraća na sedište.

Snaga koju ima ovaj show leži u vrhunskoj interpretaciji, muzičkom putovanju u neka jednostavnija vremena puna blještavila i scenskom nastupu nabijenom neverovatnom energijom.

Gosti u emisiji "Puls Srbije" kod voditelja i urednika Ivana Gajića, bili su upravo članovi ovog benda Milica Jankucić i Ana Nikolić, pevačice, kao i Roman Bugar direktor Zrenjaninske filhamonije.

ABBA tribute bend
foto: Kurir tv

Bugar je ispričao kako je tekao njihov put do slave.

- Ovaj šou ima 22 najpoznatije pesme grupe ABBA i svi ljubitelji disko i simfonijskog zvuka uživaju u ovim koncertima, tako da se uvek traži karta više! - rekao je Bugar.

Nakon turneje po Evropi, naša publika imaće priliku da se druži sa njima na Tašmajdanu.

- Apsolutno nas vole. Imali smo tri koncerta u Zagrebu, što je bitno da jedan projekat iz Srbije napuni kapacitete tamo! To je jako veliki uspeh - ističe on.

Gajić primećuje da svi članovi grupe nastupaju u kostimima ABBA grupe, kao i da su pevačice došle u originalnim kostimima.

Gajićeve gošće u studiju su dve članice od ukupno sedam članova benda.

ABBA tribute bend
foto: Kurir tv

- Ovo su jedni od kostima ABBE grupa - potvrđuju Jankucić i Nikolić.

Bugar je nabrojao gradove koje planiraju da posete u turneji Evropom.

Na pitanje voditelja da li imaju neku omiljenu pesmu od grupe ABBA,

Nikolić i Jankucić klimaju glavom.

- Ja ne mogu da se odlučim za omiljenu pesmu, ali publika najviše uživa kada izvodimo "Dancing queen". Odmalena slušam Abinu muziku pa kad smo postale članice, zavolele smo sve pesme - kaže Nikolić, a Jankucić dopunjuje.

- Kada uđete u srž benda, upoznate neke manje poznate pesme, a takođe mnogo lepe, tako da, ih sve volimo i naravno da smo fanovi ABBE- rekla je Jakucić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track