KAMILI SE LOŠE PIŠE AKO ČARLS UMRE PRVI: Bude li nadživela muža, može da se nada samo 1 stvari, a to se nije desilo od 19. veka!
Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

pogledajte šta je čeka

KAMILI SE LOŠE PIŠE AKO ČARLS UMRE PRVI: Bude li nadživela muža, može da se nada samo 1 stvari, a to se nije desilo od 19. veka!

Pop kultura -

Pre nekoliko nedelja u Londonu je krunisan kralj Čarls III (74) i njegova supruga kraljica Kamila Parker Bouls (75).

Posle Čarlsa, tron bi trebalo da nasledi princ Vilijam, a u tom slučaju bi Kamila izgubila titulu kraljice jer nije majka kralja. Kamila bi, s druge strane, dobila titulu kraljice udovice.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Sve udovice kraljeva imale su status udovice kraljice, ali pošto su većina bile majke kralja koji je nasledio presto posle smrti svog oca, titula se nije koristila još od 19. veka i kraljica Adelaida od Sakse - Majningen, koja je bila udovica Vilijama IV.

Inače, krunisanje kralja Čarlsa održano je 6. maja. Krunisanje se moglo pratiti uživo u celom svetu, a počelo je velikom kraljevskom povorkom koja je krenula ispred Bakingemske palate.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Čarls i Kamila putovali su ulicama Londona u kočiji koja je prvenstveno napravljena za dijamantski jubilej kraljice Elizabete II.

Ceremonija je održana u Vestminsterskoj opatiji i trajala je oko dva sata. Prisustvovalo je 2000 gostiju. Nakon krunisanja vratili su se u palatu gde su sa balkona pozdravili brojne navijače i stanovnike.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track