SPEKTAKL POVODOM 200 GODINA CRKVE U RIPNJU I ROĐENDANA KUD-a! Čuveni pevač na koncertu, dolaze DVE VODITELJKE, jedna će da zaigra!
Foto: Kurir

OvO SVI ČEKAJU

SPEKTAKL POVODOM 200 GODINA CRKVE U RIPNJU I ROĐENDANA KUD-a! Čuveni pevač na koncertu, dolaze DVE VODITELJKE, jedna će da zaigra!

Pop kultura -

Kulturno umetničko društvo "Milan Đ. Milićević" iz Ripnja održaće solistički koncert u subotu u Domu kulture sa početkom od 18 časova.

I na početku ovog juna, kao i mnogo godina unazad, folkloraši su pripremili bogat umetnički program i to na 48. godišnjicu postojanja društva.

Kolo, Pomoć, Ripanj, Poplavljeni
foto: Kurir štampano

Još malo pa će biti pola veka kako se omladina Ripnja okuplja pod imenom velikana kao što je bio pisac Milan Đ. Milićević, u cilju igranja i pevanja, negovanja tradicije i narodnih običaja, druženja i predstavljanja igara.

Spremni folkloraši
Spremni folkloraši foto: Kurir

Društvo neguje tradiciji u svakom smislu te reči. Ove godine se obeležava i 200 godina od gradnje prve crkve brvanare u Ripnju, na istom mestu gde se nalazi današnje sveto mesto. Bogat program upotpuniće i čuveni narodni pevač Radosav Rodić Roki.

Ansabl sa čuvenim muzičarem Radosavom Rodićem Rokijem
Ansabl sa čuvenim muzičarem Radosavom Rodićem Rokijemfoto: Kurir

Više od četiri decenije ansambl ima ulogu čuvara, ali i reprezenta igara i pesama naše nematerijalne kulturne baštine, unoseći u njih, iz godine u godinu, novu energiju novih mladih ljudi koji se kontinuirano pridružuju ansamblu.

Ekipa Kurira prisustvovala je u četvrtak veče generalnoj probi na kojoj su igrači uvežbavali koreografiju koju će prvog dana vikenda da izvedu pred publikom.

Ljiljana Stanišić
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

Program će da vodi zaštitno lice Prve televizije Bojana Ristivojević, a domaćica emisije "Pusti brigu" i "Sceniranje" Ljiljana Stanišić će čak i zaigrati na sceni sa kolegama iz KUD-a.

Ekipa Kurira

Bonus video:

01:02

Folklorasi KuD Milan Dj. Milićević se spremaju za koncert

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track