OVO SU DECA SILVIJA BERLUSKONIJA: Iz 2 braka dobio PETORO dece, a svi oni su se ujednili PROTIV NJE iz jednog jakog razloga! FOTO
Foto: EPA / ANSA/CLAUDIO PERI

složni

OVO SU DECA SILVIJA BERLUSKONIJA: Iz 2 braka dobio PETORO dece, a svi oni su se ujednili PROTIV NJE iz jednog jakog razloga! FOTO

Pop kultura -

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni preminuo je danas u 86. godini, preneli su svi svetki mediji. Iako je bilo jasno da nije dobrog zdravlja, ipak je ova vest odjeknula i iznenadila mnoge.

Silvio Berluskoni
foto: Duilio Piaggesi/IPA / Sipa Press / Profimedia

O Berluskoniju je pisano mnogo, od njegovog biznisa, bavljenja politikom pa sve do ljubavnog života koji je bio veoma buran i raskalašan.

Njegovi politički potezi ali i burni događaji iz privatnog života su jedno vreme bili u centru pažnje, a svako je želeo da sazna što više zanimljivijih detalja iz skandala koji su okruživali ovog političara. O njegovom porodičnom životu se takođe dosta pisalo, posebno jer je dva puta bio u braku, a veliku pažnju su počela da privlače i njegova deca.

Silvio Berluskoni, Carla Elvira Lucia Dall 'Oglio, bivša žena
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Berluskoni se prvi put oženio 1965. godina. Karlom Elvirom Dal’Oljio sa kojom je dobio ćerku Mariju – poznatiju kao Marinu - i sina Pjera Silvija.

Razveli su se 1985. Drugu suprugu, glumicu Veroniku Lario, upoznao je početkom osamdesetih, nakon njenog toples nastupa u predstavi. Sa njom je kasnije dobro troje dece, ćerke Barbaru i Eleonoru i sina Luiđija, a venčali su se tek 1990.

Silvio Berluskoni, Veronika Lario
foto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

Posebnu pažnju javnosti privukla je priča da je njegovo petoro dece bilo ogorčeno kada je on želeo da se oženi svoju 53 godine mlađu devojku Martu Fašinu. Njegovi naslednici uplašili su se da bi ona mogla da uzme svo bogatstvo, te su zabranili ocu da napravi zvanični ceremoniju i potpiše papir.

Ko su Berluskonijeva deca koja ocu nisu dopustila da se oženi po treći put?

MARINA BERLUSKONI

Marija Elvira Berluskoni, poznatija svima kao Marina, je najstarija ćerka Silvija Berluskonija.

Marina je više puta javno istakla da obožava svog oca, kojeg je takođe često branila u medijima, kada su o njemu pisani naslovi za malveracije i žurke sumnjivog karaktera.

Silvio Berluskoni, ćerka, Marina Belruskoni
foto: Moroni / GIACOMINOFOTO / IPA / Profimedia

Od 1996. godine je potpredsednik Fininvesta. Na tom položaju ostaju do oktobra 2005. godine, kada postaje predsednica holdinga. Član je odbora direktora Mediaset SpA, a od oktobra 2008. godine do aprila 2012. godne je u upravnom odboru Mediobanke.

Od 2003. godine počinje da vodi izdavačku kuću Arnoldo Mandadori. Godine 2010. Forbs ju je svrstao na listu najmoćnijih žena na svetu, a ona je zauzela 48. mesta i bila je jedina Italijanka na listi.

Prema Forbsu iz 2008. godine bila je rangirana na devetom mestu najbogatijih naslednika na svetu, sa nasledstvom od 9 milijardi i 400 miliona dolara.

Udata je za Mauricija Vanadia od 2008. godine. On je bivši glavni plesač baleta u Teatru Ala Skala. Sa njim ima dvoje dece: Gabrijela koji je rođen 2002. godine i Silvija koji je rođen 2004. godine.

PJER SILVIO BERLUSKONI

Pjer Silvio Berluskoni rođen je 1969 godine. Izvršni je direktor i predsednik RTI-a i potpredsednik Mediaset grupa. Ima dvoje dece - Lukreciju Vitoriju i Lorenca Matiju.

Silvio Berluskoni, ćerka, Marina Belruskoni, Pjer Silvio Belruskoni, sin
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Posebnu pažnju privlači njegova supruga Silvija koja je retko pojavljuje u javnosti, a italijasnki mediji je opisuju kao atraktivnu ženu koja je veliki obožavalac mode.

BARBARA BERLUSKONI

Ona je jedna od tri ćerke italijanskog biznismena, političara i bivšeg premijera Silvija Berluskonija. Ona je poslovna žena, savetni u Fininvestu i član je odbora direktora A.C.Milan.

Ona je rođena u Švajcarskoj 1984. godine, a njena majka je Veronika Lario, druga Berluskonijeva žena. Barbarin kum je bio Betino Kraksi. Ona je imala svoje debitantsko pojavljivanje u Parizu na Balu 2001. godine.

Silvio Berluskoni, ćerka, Barbara Belruskoni
foto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ova mlada dama je osnovnu školu završila u Milanu, a srednju u Monci. Studirala je filozofiju, a diplomirala je 2010. godine.

Ono što malo ko zna jeste da je bila među najboljima u svojoj klasi. Od septembra 2003. godine, Barbara je član odbora direktora Fininvest SPA.

Silvio Berluskoni, ćerka, Barbara Belruskoni
foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Ima dva sina, Alesandra i Edoarda sa svojim partnerom Đorđom Valaguzom, a porodica živi u Švajcarskoj. Ona je ranije bila u vezi sa Aleksandrom Patom, profesionalnim fudbalerom.

ELEONORA BERLUSKONI

Eleonora Berluskoni rođena je u Švajcarskoj 1986. godine. Njena majka je druga Berluskonijeva žena, Veronika Lario.

Silvio Berluskoni, ćerka, Eleonora Belruskoni
foto: DELLA BELLA/LAPRESSE / Sipa Press / Profimedia

Ima dvoje dece Rikarda i Floru, sa britanskim modelom Gajem Binsem, a vodi veoma povučen privatni život i reko može da se vidi u javnosti.

LUIĐI BERLUSKONI

Luiđi Berluskoni je rođen u Arlešajmu (Švajcarska) 27. septembra 1988. godine. Godine 2011. diplomirao je ekonomiju i finansije na Univerzitetu Luiđi Bokoni u Milanu.

Silvio Berluskoni, Luiđi Berluskoni, venčanje
foto: Profimedia

Od 2007. do decembra 2015. bio je član Upravnog odbora kompanije Mediolanum S.p.A. Pre dve godine Luiđi je izgovorio sudbonosno Da izgovorio dugogodišnjoj devojci Federiki Fumagali (31), a venčanje je održano u Milanu.

Silvio Berluskoni, Luiđi Berluskoni, venčanje
foto: Profimedia

Mladoženjin čuveni otac nije prisustvovao venčanju, a nagađalo se da je razlog tome bio Korona virus, jer je još uvek čekao negativan test na korona virus, kojim je bio zaražen krajem septembra.

Silvio Berluskoni, Luiđi Berluskoni, venčanje
foto: Profimedia

Luiđi i Veronika upoznali su se na Univerzitetu u Milanu 2011. godine, i od tada su u skladnoj emotivnoj vezi. Njihova ljubav prošla je nekoliko velikih testova, ali je na kraju konačno krunisana brakom.

Silvio Berluskoni, Marta Fascina, poslednja žena, Marta Fašina
foto: Nicola Marfisi/AGF / Sipa Press / Profimedia

Svi oni su se pobunili kada je njihov otac trebalo da se venča sa Martom Fašinom koja je od njega bila mlađa preko 50 godina, pa su umesto prave svadbe, imali samo "simboličnu". Naravno, u pitanju je bogatstvo, a njegova deca su složna u nameri da Marta ne dobije ni cent.

(Kurir.rs/Stil/Marija Brčić)

Bonus video:

01:45

10 PUTA SAM SE PREDOZIRAO I BIO POTPUNO MRTAV! Glumac Feđa Štukan otvoreno progovorio o heroinu, ratu, smrti i ZAGROBNOM ŽIVOTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track