RAT IZMEĐU BREDA PITA I ANĐELINE DŽOLI POSTAJE SVE PRLJAVIJI: Novi detalji oko bitke za DRAGOCENI VINOGRAD! Sve je NAPETIJE
Foto: Cubankite / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com, Profimedia

NEMA KRAJA

RAT IZMEĐU BREDA PITA I ANĐELINE DŽOLI POSTAJE SVE PRLJAVIJI: Novi detalji oko bitke za DRAGOCENI VINOGRAD! Sve je NAPETIJE

Pop kultura -

Bivši supružnici, Bred Pit i Anđelina Džoli, vode "rat roséa" - sudsku bitku oko budućnosti francuskog imanja za proizvodnju vina, Chateau Miraval, za koje su u danima bračne sreće verovali da će jednoga dana biti njihov porodični dom.

Chateau Miraval sada proizvodi možda i "najpoželjniji provansalski roze na svetu", prema časopisu Le Figaro, ali Pit nastavlja pravnu bitku sa svojom bivšom suprugom, koju optužuje da je tajno i zlobno prodala svoj udeo ruskom milijarderu koji stoji iza carstva votke Stolichnaya, prenosi The Times.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Glumičini advokati pak insistiraju na tome da je Džoli imala potpuno pravo da proda svoj udeo. Izjavili su da Oskarom nagrađena glumica ne želi da učestvuje u "poslu temeljenom na alkoholu", posebno s obzirom na to da je Pitovo ponašanje u alkoholisanom stanju jedno od njenih brojnih pritužbi koje je navela tokom borbe za starateljstvo nad njihovom decom.

The Times pak navodi da čovek, koji je paru prodao sporno imanje, govori kako nije bilo naznaka nikakve ljutnje kada je slavni par izašao iz svog helikoptera, kada su prvi put kročili na Miraval 2008. godine.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Tom Bovi, američki industraijalac, prodao im je imanje za 25 miliona evra u maju 2008, u vreme dok je Džoli bila trudna s blizancima.

"Hteli su da budu spremni pre porođaja", rekao je Bovi u poslednjem izdanju Vanity Faira, te je opisao kako je par tada stigao na Miraval sa svojom najmlađom ćerkom Šajlo.

"Dok se Pit rukovao sa mnom, Džoli je odmah zatražila mesto gde bi mogla da presvuče bebu", rekao je Bovi i dodao da se to dogodilo pre nego što su nastavili da razgledaju maslinjake, polja lavande, šumu, jezero, kapelicu i dvorac s 35 soba.

Bred Pit, Anđelina Džoli, Gospodin i gospođa Smit
foto: New Regency Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Slavni par je razgledao jug Francuske u potrazi za dovoljno velikom i osamljenom "bazom" za svoju rastuću porodicu. Bovi je rekao da je znao da je našao kupce kada mu je Pit rekao: "‘Ovo je prvo mesto koje smo posetili, a na kojem se Endži smeši.‘

"Činilo se kao da žele da ga kupe upravo tada", objašnjava.

Prisetio se i kako je Džoli izgledala kao da prepušta svom suprugu da preuzme vođstvo. "Pustila ga je da govori. S moje strane, bila je vrlo nežna. Vi sada čitate sve ove stvari, ali oni su bili jako lep par, bili su jako slatki i bilo je preočito da su zaljubljeni jedno u drugo", dodao je.

Bred Pit
foto: affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"U to doba dolazili su kombiji i kombiji s raznim komadima nameštaja, neverovatno upakovanima... Pit je dolazio češće jer je želeo što pre da pokrene stvari u vezi s renovacijom", prisetio se.

U početku je Bovi još boravio s njima tamo jer je nastavio da vodi proizvodnju vina na Miravalu. "Mislim da u tom trenutku Breda zapravo nije zanimalo pravljenje vina. Svidela mu se ideja da ima vinograd, ali sve u vezi s vinom prepustio je meni", govori.

Kako piše Vanity Fair, Pit je tada postavio 30 malih ekrana na zid izvan glavne spavaće sobe, na kojima je prikazivao porodične fotografije i video snimke njihove dece. Navodno je izgradio i zoološki vrt pun zečeva, koza, kokošaka i paunova.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

"Bio je potpuno predan tome da Miraval učini što boljim", rekao je Frenk Polaro, američki proizvođač nameštaja i vinski entuzijasta, koji je pomogao Pitu da opremi njegov novi francuski dom.

Podsetimo, Džoli i Pit venčali su se u kapelici na imanju 2014, na ceremoniji kojoj je prisustvovalo njihovo šestoro dece - Paks, Zahara, Šajlo, Vivijen, Noks i Medoks. Dve godine kasnije Anđelina je podnela zahtev za razvod braka.

Vanity Fair takođe je došao u posed mejla koji je Džoli navodno poslala Pitu četiri godine nakon njihovog razvoda. U njemu piše sledeće: "Čak i sada je nemoguće ovo napisati bez suza... Iznad svega, Miraval je mesto na koje smo doveli kući naše blizance i gde smo se venčali uz ploču u znak sećanja na moju majku. Mesto... gde sam mislila da ću ostariti. Ali to je takođe mesto koje označava početak kraja naše porodice."

Bred Pit
foto: Profimedia

Međutim, dok je njihov brak propadao, Miravalova vinarija prerastala je u višemilionski posao, a hvalospevi na račun njihovod prepoznatljivog rozea samo su se nizali.

Par je sada u pravnoj bici oko Miravala. Prema tužbi podignutoj u Los Anđelesu 2022, oboje su se složili da nikada neće prodati svoj deo imanja bez pristanka onog drugog. Međutim, Džoli tvrdi da takav dogovor nikada nije postojao.

Pit sada tuži bivšu suprugu zbog njene odluke da proda svoj udeo u poslu grupi sa sedištem u Luksemburgu, koju kontroliše oligarh Juri Šefler.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

03:10

Životna ispovest Feđe Štukana: Anđelina Džoli i Bred Pit su mi dali ideju da sve stavim na papir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track