POLA VEKA MLAĐA BERLUSKONIJEVA PARTNERKA NEUTEŠNA NA NJEGOVOJ SAHRANI: Na poslednji ispraćaj došle i OSTALE Silvijeve ŽENE
Foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

neutešna

POLA VEKA MLAĐA BERLUSKONIJEVA PARTNERKA NEUTEŠNA NA NJEGOVOJ SAHRANI: Na poslednji ispraćaj došle i OSTALE Silvijeve ŽENE

Pop kultura -

Partnerka Silvija Berslukonija ne može da zaustavi suze, na sahrani bivšeg italijanskog premijera danas u katedrali Duomo di Milano u Milanu. Na sahrani su deca kontroverznog Italijana, kao i njegova bivša supruga Veronika Lario. Događaju prisustvuju i brojne ličnosti iz društvenog i političkog života Italije, svetski političari. Sahrana se obavlja uz državne počasti. U Italiji je Dan žalosti. Mnogi odaju počast Berluskoni, ali mnogi i negoduju što je sahrana upriličena na ovaj način, smatrajući da je to neprimereno zbog svih skandala koji su ga pratili, a u koje se ubrajaju i kontroverzne bunga-bunga žurke.

Silvio Berluskoni preminuo je 12. juna u Milanu. Veliki broj njegovih pristalica okupilo se ispred milanske katedrale, piše Daily mail koji navodi da je u katedrali oko 2.300 ljudi.

Silvio Berluskoni
foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Uz Martu Fašinu su naslednici Silvija Berslukonija, ćerke Marina, Eleonora i Barbara kao i sinovi Luiđi i Pjer Silvio Berluskoni.

Marina je prošle godine sklopila simboličan brak sa Berluskonijem, koji je bio od nje stariji više od 50 godina. Pisalo se da deca kontroverznog Italijana nisu podržavala tu vezu kao i da su želela da zaštite podelu bogatstva svog oca. Sahrana ih je ujedinila. Marina je tešila Martu, a i sama nije mogla da zaustavi suze.

Marta Fašina
foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

U katedrali je primećena i Veronika Lario. Veronika se za Silvija udala 1990. godine, a zvanično su se razveli 2014. Brak je bio ispunjen njegovim političkim i seks aferama. A razvod je njoj doneo rekordnu alimentaciju- 1, 4 miliona evra mesečno. "Berluskoni je sa 30 godina mlađom devojkom", "Berluskonijeva ljubavnica postala ministarka", samo su neki od naslova sa kojima je morala da se nosi Veronika dok su mediji brujali o preljubama njenog bivšeg muža.

Marta Fašina
foto: FOTOGRAMMA / PA Images / Profimedia

Veronika Lario rođena je kao Mirijam Rafaela Bartoini. Pre udaje za Berluskonija bavila se glumom, a najviše je bila angažovana u pozorištu. Nakon venčanja sa Silvijom odrekla se karijere i posvetila porodici. Kao supruga bivšeg italijanskog premijera, često je skandaloznog Italijana pratila na javnim događajima. U braku sa njime dobila je troje dece, Barbaru, Eleonoru i Luiđija.

Marta Fašina
foto: FOTOGRAMMA / PA Images / Profimedia

Na sahranu je došla i bivša partnerka Berslukonija Frančeska Paskale koja je sa njim bila u vezi 12 godina, rastali su se 2002. saopštila je tada njegova stranka Forza Italia i dodala da će bivši partneri ostati prijatelji. “Uvek će mi biti drag. Želim mu svu sreću ovoga sveta i nadam se da će pronaći nekoga ko će se brinuti o njemu kao ja", rekla je Frančeska koja je svakog dana pitala Berluskonija da se oženi njome. Medijski mogul poznat po seksualnim skandalima, serijskim gafovima i problemima sa zakonom već tada je navodno bio u vezi sa 53 godine mlađom Martom Fašinom, poslanicom iz njegove stranke.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:04

Počela sahrana Mirka Rašića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track