NOVA DRAMA NA POMOLU U KRALJEVSKOJ PORODICI? Vilijam i Kejt skovali plan, ali se ON UMEŠAO i sve pokvario!
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

NEMAJU MIRA

NOVA DRAMA NA POMOLU U KRALJEVSKOJ PORODICI? Vilijam i Kejt skovali plan, ali se ON UMEŠAO i sve pokvario!

Pop kultura -

Princ Vilijam i Kejt Midlton otkazali su preseljenje iz svog trenutnog doma Adelaide Kotidž, koji im je prema pisanju britanskih medija pretesan i uprkos tome što su navodno bacili oko na kuću princa Endrua, Rojal Lodž.

Kraljevski par živi u kući na imanju Vindsor, zajedno s decom - princem Džordžom, princezom Šarlot i princem Luisom i to otkako su se doselili pre manje od godinu dana iz Anmer Hola u Norfolku.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: The Telegraph-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njihove planove poremetio je zapravo kralj Čarls, koji želi da smanji porodičnu imovinu, ali i vest kako traži od princa Endrua da napusti svoju vilu vrednu 30 miliona funti. Iako je ona u jednom trenutku navodno bila namenjena petočlanoj porodici, OK! prenosi da su se Vilijam i Kejt pomirili s činjenicom da će ipak morati da ostanu tamo gde trenutno žive.

Izvor blizak kraljevskoj porodici objasnio je da uprkos pitanjima koja lebde oko Rojal Lodža i troškova potrebnih za njenu obnovu, vojvoda od Jorka je bio osiguran u testamentu kraljice Elizabete II, kao rezultat toga, uspeo je da dođe do novca za osnovne popravke.

princ Endru
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

"Palata je prvobitno želela da Endru ode iz Rojal Lodža kako bi imanje moglo da se obnovi i pripremi za nove stanare. Princ i princeza od Velsa očajnički žele veće imanje za svoju porodicu u području Vindsora i rasprave su izvorno bile usmerene na to da ih tamo smeste. Vilijam i Kejt vole kućicu, ali jednostavno im je premala. Ima četiri spavaće sobe, ali postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir, poput prostorija za osoblje i slično. Takođe je zamišljeno da to bude radna rezidencija i nema mesta za kancelarije ili za boravak više od nekoliko gostiju odjednom", izjavio je izvor za Mirror.

Međutim, bivša kraljevska dopisnica BBC-ja Džini Bond objasnila je zašto ne misli da će kraljevska porodica biti previše zabrinuta zbog situacije.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

"Nisam sigurna da će Vilijam i Kejt biti nervozni zbog toga, odabrali su kolibu u Adelaideu jer su želeli deci da omoguće normalniji način života. Naravno, oni još uvek imaju stan u Kensingtonskoj palati, i imaju veliku kuću u Norfolku, a možda i život u relativno normalnoj kući s četiri spavaće sobe, okruženoj s hektarima predivnog pejzaža imanja Vindsor i nije tako loša opcija. Međutim, kako će deca odrastati i eventualno poželeti da prijatelji ponekad ostanu kod njih, ili neko od članova šire porodice, to bi moglo da bude malo teško. Ali zasad nema žurbe", zaključila je.

Smeštena u srcu kraljevskog parka Kraun Estejt od 655 hektara, Adelaide Kotidž s četiri spavaće sobe postala je novi dom Vilijama i Kejt u septembru 2022. godine. Izgrađena je 1831. godine kao utočište za suprugu Vilijama IV, kraljicu Adelaide, a poznato je i da je bila omiljena kraljici Viktoriji jer je tamo često uživala.

Jedan od njenih najpoznatijih bivših stanovnika bio je ljubavnik princeze Margarete, kapetan Piter Taunsend.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track