PRINCEZA SRPSKOG POREKLA BILA ROBINJA U ZLOGLASNOJ SEKTI: Godinama je silovali i žigosali, a ona se jedva izvukla iz PAKLA!
Foto: Profimedia

jedva se izvukla

PRINCEZA SRPSKOG POREKLA BILA ROBINJA U ZLOGLASNOJ SEKTI: Godinama je silovali i žigosali, a ona se jedva izvukla iz PAKLA!

Pop kultura -

Zloglasni kult NXIVM počeo je kao grupa za 'samopomoć' koju je osnovao Kir Ranijer 1998. i brzo se pretvorio u nasilni kult koji je dospeo u centar pažnje 2018. godine kada su bivši članovi otkrili svoja užasna iskustva. Među njima bila je i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg, a u sve ju je uvukla glumica Alison Mek koja ju je koristila kaoi robinju skoro. Evo šta se desilo.

Glumica iz serije "Smallville", Alison Mek imenovana je kao ključna figura u operacijama organizacije, a kasnije je na sudu priznala krivicu za reketiranje.

Alison Mek
foto: Profimedia

Ona je stajala iza žigosanja Jelisavetine unuke

Jedan od najviše uznemirujućih aspekata kulta o kojima se pričalo bilo je prisilno žigosanje koje se desilo, gde su žene obeležen na preponama sa simbolom grupe, sastavljenom od Ranijerovih i Mekovih inicijala.

Alison je priznala da je ona došla na tu ideju.

Indija Oksenberg, ćerka zvezde Ketrin Oksenberg i unuka Jelisavete Karađorđević bila je jedna od zapaženijih članova.

- Gledajući unazad, vidim znakove upozorenja. Na čelu grupe bio je Kit Ranijer, čovek koga su svi voleli, ali o kome niko nije mnogo znao. Kroz ogromnu količinu propagande, takođe sam počeola da gledam Kita kao mentora. Otvorila sam mu se o odnosu sa svojom majkom i pričala o iskustvima iz ranog detinjstva. Pričala sam mu o svojim snovima i strahovima. Ono što tada nisam znala je da je izvlačio informacije sa razlogom. Učinio je da se osećam posebno samo da bi me polako slomio i sistematski kontrolisao.

Indija Oksenberg
foto: Profimedia

Indija je živela kod Alison i morala je da je sluša sve što joj kaže. Bila je kao njen lični rob, a to je bila čitava dinamika sekte: odnos vlasnik-robinja.

Rečeno je da je ekstra niskokalorična dijeta koja se sastojala od 500 kalorija, bila deo napora da Alison Indiju spusti "na određenu težinu", za koju je svedok na suđenju rekla da je iznosila svega 48 kilograma. Zapravo se veruje da je poenta da njena robinja bude slaba - u svakom smislu te reči, a evo kako Indija Oksenberg izgleda danas.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:03

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA NINE PRLJA: Od svetla marine u Dubaiju do krijumčarenja kokaina i odsjaja metalnih rešetaka zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track