BILI SU ZLATNI PAR, A ONDA SU STRAVIČNO SKONČALI: Za njihovu pogibiju krivili su jednu KLETVU, sa njima bila i ONA
Foto: Richard Ellis / Zuma Press / Profimedia

prokletstvo kenedijevih

BILI SU ZLATNI PAR, A ONDA SU STRAVIČNO SKONČALI: Za njihovu pogibiju krivili su jednu KLETVU, sa njima bila i ONA

Pop kultura -

Bili su zlatni par Amerike, mladi i lepi, ali nažalost prerano otišli - neki bi rekli 's Kenedijevim prokletstvom'. No, Džon Kenedi i Karolin Beset-Kenedi nisu bili jedini putnici u tom avionu, niti su oni bili jedini koji su izgubili život tog kobnog 16. jula 1999. godine. Pa ko je bila Loren Beset, treća putnica koja je tragično poginula u nesreći i zašto su svi naizgled zaboravili na nju?

Dana 16. jula 1999. Džon, Karolin i Loren ukrcali su se u privatni avion na putu za Kejp Kod koji se srušio u Atlantski okean. Džon je bio sin američke političke dinastije i odrastao je u Beloj kući s ocem Džonom i majkom Džeki Kenedi. Karolin, glamurozna modna publicistkinja koja je osvojila srca javnosti svojom lepotom i šarmom, volela je Džona iako su njihovu vezu, a kasnije i brak, pratile česte svađe. Kada je stigla vest o njihovoj smrti, cela Amerika ih je iskreno oplakivala, a neki sujeverni obožavatelji za njihovu smrt okrivili su "kletvu Kenedijevih".

Ipak, manje se zna o Loren Beset, Karolininoj sestri i trećoj putnici u avionu tog dana. Karolinina starija sestra, Loren, uvek je bila bliska s mlađom Beset i živela je blizu nje na Menhetnu u Njujorku sve do njihove smrti. Nakon studija ekonomije i pohađanja nekoliko prestižnih univerziteta, Loren je bila visoko obrazovana poslovna žena koja je htela da izbegne društvenu scenu na kojoj je Karlin bila poznata i kojom je vešto dominirala.

Uprkos različitim životima, sestre su se jako volele i provodile su puno vremena zajedno, deleći ljubav prema modi i umetnosti. Loren je živela i radila u Hong Kongu nekoliko godina pre nego što se vratila u Njujork, a pretpostavlja se da je provodila puno vremena s Karolin i njenim suprugom Džonom kada je trio odlučio odleteti u Kejp Kod.

Nakon tragične nesreće 1999. godine javnost je oplakivala gubitak američkog zlatnog para, no Loren je uglavnom bila izostavljena iz toga. Deset godina nakon pada aviona, veza i smrt Džona i Karolin često su spominjani u medijima, ali važno je podsetiti da oni nisu bili jedini koji su izgubili živote tog dana.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

02:50

KENEDI NEMA ŠANSE PROTIV BAJDENA! Đukić smatra da je antivakser najslabiji izazivač: ČAK NI FAMILIJA NIJE UZ NJEGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track