ŠPANSKA PRESTOLONASLEDNICA KREĆE NA VOJNU OBUKU: Princeza Leonor postaje vojni regrut! Tri godine će ići u vazduhoplovnu akademiju
Foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

NEVEROVATNO

ŠPANSKA PRESTOLONASLEDNICA KREĆE NA VOJNU OBUKU: Princeza Leonor postaje vojni regrut! Tri godine će ići u vazduhoplovnu akademiju

Pop kultura -

Španska princeza Leonor uskoro će početi trogodišnju vojnu obuku u Španiji nakon što je napustila prestižnu privatnu školu u Južnom Velsu.

Sedamnaestogodišnja španska princeza Leonor je u maju diplomirala u privatnoj školi koju mnogi nazivaju "Hogvortsom za hipike", misleći na školu za čarobnjake iz popularnih knjiga o Hariju Poteru. Koledž "UVC Atlantik" poznat je po progresivnom pristupu obrazovanju i slikovitom okruženju zamka.

Princeza Leonor
foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Osnovan je od strane nemačkog edukatora Kurta Hana, nalazi se u zamku Svetog Donata iz 12. veka na južnoj obali zemlje i košta neverovatnih 78.000 evra godišnje. Kursevi koje đaci mogu da pohađaju uključuju drevnu kinesku borilačku veštinu tai-či, teoriju znanja i tibetansku književnost.

Leonor bi trebalo da počne kao vojni regrut sledećeg meseca, prateći stope svog oca kralja Felipea, kao i svog dede Huana Karlosa, koji su svi pohađali vojnu obuku u svakoj od tri oružane snage u zemlji.

Njena obuka će biti na Generalnoj vojnoj akademiji u Saragosi, pre nego što pođe u mornaričku školu, a završiće tri godine na Generalnoj vazduhoplovnoj akademiji.

Princeza Leonor, koja će u oktobru napuniti 18 godina, nije krila entuzijazam zbog činjenice da će uskoro postati vojni kadet, a tu vest podelila je s javnošću na ceremoniji dodele nagrada Fondacije Princeza de Đirona, u Kataloniji.

Princeza Leonor
foto: Marc Asensio Clupés / Cordon Press / Profimedia

- Upravo sam završila srednju školu i krećem u novu fazu sa periodom vojne obuke. Srećna sam jer znam koliko Španci cene naše oružane snage... to je važan trenutak u mom životu i osećam se veoma uzbuđeno i odlučno da nastavim da učim i dajem sve od sebe rekla je princeza Leonor.

Ona je vesti publici izgovorila na španskom, katalonskom i engleskom, što je izazvalo oduševljenje, a svi su komentarisali njen elegantni stajling, jer je nosila smaragdnu haljinu i zlatne metalik cipele.

Princeza Leonor je najstarija kćerka kralja Felipea i kraljice Leticije, i očekuje se da će naslediti presto. Puno ime joj je Leonor de Todos los Santos de Borbon i Ortis. Ima mlađu sestru Infantu Sofiju (16). Ranije je najavljeno da će princeza Leonor, nakon trogodišnje vojne obuke, studirati prava.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:48

KRALJICA NARODNE MUZIKE PRIZNALA DA IMA NEOBIČAN HOBI! Otkrila koja joj je pesma NAJDRAŽA u karijeri: Ona me je vinula u oblake!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track