PREMINUO LEGENDARNI BUBNJAR TERMITA BERISLAV DUMENČIĆ: Let 3 objavio tužnu vest i emotivnim rečima se oprostio od kolege
Foto: Printscreen/Facebook

TUGA

PREMINUO LEGENDARNI BUBNJAR TERMITA BERISLAV DUMENČIĆ: Let 3 objavio tužnu vest i emotivnim rečima se oprostio od kolege

Pop kultura -

Posle šestogodišnje borbe sa rakom prostate, preminuo je nekadašnji bubnjar Termita Berislav Dumenčić Bero.

Popularni Bero preminuo je u 64. godini u četvrtak uveče, a momci iz benda "Let 3" objavili su vest o njegovoj smrti na svom Fejsbuku.

- Zbogom Kiko. Uvek je govorio da je ljubičasti leptir. Inače, Kiko je koautor „Sam u voda“, a na prvoj Let 2 verziji pesme svirao je bubnjeve. Počivaj u miru - napisali su na Fejsbuku.

Inače, Termiti su bili pank bend iz Rijeke koji je karakterisao riječku muzičku scenu i muzičku kulturu uopšte krajem sedamdesetih i prve polovine osamdesetih godina prošlog veka.

Prvi nastup Termita održan je u riječkom klubu „Modra“, 23. oktobra 1978. godine. U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, 21. novembra 1979. godine, održan je legendarni nastup Parafa i Termit, gde je termitski pevač Predrag Kraljević Kralj stavio klozetsku šolju na glavu, a perje je letelo u izobilju.

Kasnije je Damir Martinović Mrle taj scenski motiv preneo u sastavni deo predstave Let 3. Pored Bere, Kralja i Mrleta, u sastavu benda su bili i Robert Tičić (gitara) i Josip Krošnjak Pepi (klavijature).

(Kurir.rs/Večernji.hr)

Bonus video:

01:10

ZA SMRT RUSKIH GENERALA ZASLUŽNA NAPREDNA TEHNOLOGIJA!? Istoričar objasnio šta je uzrok pogibije vojnih starešina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track