"BRED PIT JE HOLIVUDSKI DILETANT" Anđelina nikad jače udarila na bivšeg, sad mu se RUGA: Potrošio bogatstvo, a duguje 350 miliona
Foto: Cubankite / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com, Profimedia

BUKTI RAT

"BRED PIT JE HOLIVUDSKI DILETANT" Anđelina nikad jače udarila na bivšeg, sad mu se RUGA: Potrošio bogatstvo, a duguje 350 miliona

Pop kultura -

Nastavlja se borba bivših supružnika Anđeline Džoli i Breda Pita oko vlasništva nad vinarijom u Francuskoj. Ta bitka traje godinama, a glumica je juče predala papire sudu u kojima ismeva svog bivšeg supruga zbog njegovih tvrdnji da je on izgradio biznis, a zapravo je, prema tim dokumentima, samo posećivao vinograde dok su francuski radnici zaslužni za sav posao. Nazvala ga je "holivudski diletant".

Bred Pit duže vreme ističe u javnosti koliko je zaokupljen vinarijom "Château Miraval".

Bred Pit
foto: Serge Chapuis/Chateau Miraval / / The Mega Agency / Profimedia

"Sada sam farmer. Volim da učim o zemlji i o tome kakav teren je najpogodniji za određene vrste grožđa, koje vreme- septembar, oktobar? Da li ga danas beremo? Kolike su količine šećera? Kakva je kiselost? Hoće li padati kiša? To je za mene bilo poput obrazovanja", rekao je on još 2014. za Wine Spectator pa dodao da obožava da nakon berbe šeta poljima i čisti obližnju šumu.

Anđelina Džoli i Bred Pit kupili su vinariju 2011. a razveli su se osam godina kasnije. Glumičini advokati predali su juče kontratužbu u okviru višegodišnjeg sudskog procesa.

Anđelina Džoli, Dejvid Mejer de Rotšild
foto: LAGOSSIPTV/BUZZIPPER / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U dokumentima se nudi kontraodgovor tvrdnjama koje su ranije izneli advokati Breda Pita. Kako su rekli, odluka Anđeline Džoli da proda svoj deo vinarije pretila je da uništi ceo posao, u koji je Pit dao celog sebe.

Tvrdnja da je on "napravio posao" ocenjena je smešnom u novim dokumentima.

Kome je Anđelina Džoli prodala svoj deo francuske vinarije.

Bred Pit
foto: David Davies / PA Images / Profimedia

"Pit je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne "prljavštinom" (misli se na fizičke poslove koje zahteva održavanje vinarije) i grožđem", navodi se u dokumentima pa se dodaje:

"Tokom godina kada je navodno izgradio posao, on je zapravo snimao, glumio u desetinama filmova, da ne pominjemo brojne promotivne nastupe, filmske premijere širom sveta, holivudske zabave. Iako je bez sumnje posećivao vinograde, kako bi se divio radu francuskih radnika koji su zapravo učinili posao uspešnim, Pit nije vinar".

Anđelina Džoli
foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U kontratužbi se tvrdi i da je on zapravo uništio posao jer je trošio milione dolara od zarade na neozbiljne projekte, uključujući renoviranje studija za snimanje i renovinaranje bazena. Njegovo nastojanje da dobije vinariju ocenjuje se kao ponašanje "histeričnog deteta".

Anđelina je svoj deo vinarije prodala 2021. godine, a njeni advokati tvrde da joj bivši suprug duguje 350 miliona dolara, piše Page six.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

03:10

Životna ispovest Feđe Štukana: Anđelina Džoli i Bred Pit su mi dali ideju da sve stavim na papir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track