UMRO GLUMAC KOGA SMO SVI OBOŽAVALI! Napustio nas je u 94. godini: Sa velikom tugom objavljujemo smrt veoma voljenog glumca
Foto: YouTube/ BBC Studios

TUGA

UMRO GLUMAC KOGA SMO SVI OBOŽAVALI! Napustio nas je u 94. godini: Sa velikom tugom objavljujemo smrt veoma voljenog glumca

Pop kultura -

Zvezda ostvarenja "Da ministre", Džon Netlton preminuo je u 94. godini, potvrdili su njegovi predstavnici. Glumac je bio najpoznatiji po tome što je glumio ser Arnolda Robinsona u političkom satiričnom sitkomu i u njegovom nastavku, "Da, premijeru", osamedesetih.

U saopštenju njegovog agenta Skota Maršala Partnersa navodi se:

- Sa velikom tugom objavljujemo smrt našeg voljenog klijenta i veoma voljenog glumca na sceni i na ekranu Džona Netltona u 94. godini. Iza njega je ostala supruga Deirdre, troje dece i petoro unučadi.

Džon Netlton, John Nettleton
foto: YouTube/ BBC Studios

Rođen u Londonu 5. februara 1929. godine, Netltonovi televizijski filmovi uključuju još jednu političku ulogu konzervativnog poslanika u britanskom sitkomu "Novi državnik"

Takođe se pojavljivao u detektivskim dramama "Ubistva u Midsomeru" i "Fojlov rat" i dugotrajnoj medicinskoj seriji "Nesreća". Glumio je i u ostvarenju "Istočno od Ipsviča" iz 1987., koju je napisao ser Majkl Pejlin. Nelton se takođe okrenuo svetu pozorišta, nastupajući u brojnim predstavama za "Royal Shakespeare Company" i "Old Vic". Njegov pozorišni rad takođe uključuje "Vojzijevo nasleđe" Harlija Grenvila-Barkera i adaptaciju "Vetar u vrbama" u Narodnom pozorištu, piše Daily Mail.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:10

ZA SMRT RUSKIH GENERALA ZASLUŽNA NAPREDNA TEHNOLOGIJA!? Istoričar objasnio šta je uzrok pogibije vojnih starešina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track