RUSKI MILIJARDER SE UMEŠAO U RAT ANĐELINE DŽOLI I BREDA PITA: Glumica ga najstrašnije IZVREĐALA, a oligarh ga je PONIZIO DO SRŽI
Foto: Profimedia

NE SMIRUJU SE

RUSKI MILIJARDER SE UMEŠAO U RAT ANĐELINE DŽOLI I BREDA PITA: Glumica ga najstrašnije IZVREĐALA, a oligarh ga je PONIZIO DO SRŽI

Pop kultura -

Bred Pit je navodno odlučan da istera ruskog oligarha Jurija Šeflera, kojem je Anđelina Džoli u tajnosti prodala svoj udeo u njihovom zajedničkom francuskom vinogradu Miraval vrednom 500 miliona dolara. Kako piše Page Six, glumac je besan jer ga je Jurij na sudu prozvao holivudskim diletantom i "običnim" glumcem, a ne vinarom.

Jurij je težak 1,5 milijardi dolara, a Američko ministarstvo finansija zvanično ga je 2018. proglasilo oligarhom.

Jurij Šefler
foto: QUIMI / The Photo One / Profimedia

Zatim je on 2021. kupio Džoli udeo u Château Miravalu Bredu iza leđa, jer ga bivša supruga o tome nije obavestila.

Po navodnom ugovoru koji su sklopili Pit i Džoli, ona to nije mogla da uradi jer su se bivši supružnici dogovorili da se za prodaju suvlasništva mora imati suglasnost onog drugog.

Bred Pit
foto: Serge Chapuis/Chateau Miraval / / The Mega Agency / Profimedia

Tako i spor oko Miravala između njih dalje eskalira, pa je ovih dana u javnost procurio sudski spis gde glumica, odnosno njena firma Nouvel, optužuje Breda Pita i njegove partnere da su pokušali da zadrže kontrolu nad Miravalom "ograđivanjem" i "pljačkom" imovine, pa traži najmanje 350 miliona dolara odštete.

Anđelina Džoli
foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Pit je protraćio imovinu firme, trošeći milione na isprazne projekte, uključujući više od milion dolara na renoviranje bazena, izgradnju i obnovu stepeništa, što je radio najmanje četiri puta i trošenje miliona na obnovu studija za snimanje - navodi se u dokumentu koji je objavljen u javnosti pre nekoliko dana.

- Ljut je što je Džoli prodala svoj deo ruskom biznismenu, a ne njemu, pa se ponašao kao "mrzovoljno dete", odbijajući da tretira Nouvel kao ravnopravnog partnera u poslu - piše dalje.

Bred Pit
foto: David Davies / PA Images / Profimedia

Glumac sada zbog Miravala vodi dve parnice protiv bivše supruge i Jurija, inače vlasnika premium brenda votke. Ali Šefler navodno ne želi da se odrekne Pita u Miravalu, već želi da ga zadrži i iskoristi njegovu planetarnu slavu kako bi popularizovao njihova vina.

U sudskim dokumentima koji su iscurili u javnost, advokati bogatog Rusa rekli su da je Pit u najboljem slučaju "samo posećivao vinograde poput manekena kako bi se divio radu vinogradara koji su zapravo uradili ceo posao".

- Pit je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem - navodi se.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

18:07

Od vojnika Armije BiH preko narkomana do pokajnika ŠTUKAN: Bred Pit i Andželina Džoli su mi DALI IDEJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track