EVO ŠTA JELENA ĐOKOVIĆ PRSKA NA KOŽU KAD SU PAKLENE VRUĆINE: Ne koristi parfeme, svi se pitaju ZAŠTO, a ovo je njen ODGOVOR
Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

NAŠLA ALTERNATIVU

EVO ŠTA JELENA ĐOKOVIĆ PRSKA NA KOŽU KAD SU PAKLENE VRUĆINE: Ne koristi parfeme, svi se pitaju ZAŠTO, a ovo je njen ODGOVOR

Pop kultura -

Svi znamo sve ili skoro sve o supruzi našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Jelena Đoković je zagovornica zdrave ishrane i prirodnih suplemenata, a nedavno je na Instagramu otkrila još jednu dugo čuvanu beauty rutinu… Njen način života podrazumeva korišćenje proizvoda koji su stopostotno prirodni, te sve što ima previše sulfata, parabena i nezdravih sastojaka kod nje nema nikakvu šansu.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Takođe, ona spada u grupu poznatih dama koje su često kritikovana što se ne šminkaju i ne doteruju. Međutim, ona je ostala dosledna sebi, a često na svoj račun javno govorui da je “dosadna”, jer se opire svim zadatim formama, dok kritike rado prihvata.

Nedavno je javnosti otkrila da ne koristi parfeme.

Razlog? Zato što se testiraju na životinjama.

Jelena Đoković
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da je poznata kao veliki borac za prava životinja, otkrila je da zbog toga ne koristi parfeme na koje neki troše mnogo para.

Jelena je jednom podelila poruku jedne pratiteljke koja joj je poručila da voli njenu energiju i optimizam, ali ju je i upitala šta misli o industriji parfema.

“Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje”, napisala je Jeleni obožavateljka.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

A Jelena joj je odgovorila u istom tonu i otkrila da zapravo ne koristi parfeme.

“Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje”, odgovorila je Jelena Đoković.

Razlika je jednostavna – esencijalna ulja su zapravo prirodni parfemi.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Esencijalna ulja su aromatična ulja koja se izdvajaju iz biljke. Koriste se u aromaterapiji, dodaju se u parfeme i koriste kao arome za hranu.

U aromaterapiji upotrebljavaju se na razne načine i služe za lečenje tela. Osim fizičkih koristi koje čovek ima, korišćenjem ovih esencija poboljšava se psihićkostanje.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Najčešći tipovi esencijalnog ulja su: lavanda, kamilica, eukaliptus, pepermint i đumbir.

Eterična ulja su visoko koncentrisane supstance i često je dovoljna samo jedna do dve kapi da biste dobili blagotvorno dejstvo. Međutim, baš iz tog razloga treba ih koristiti pažljivo. Treba voditi računa o mogućim kontradikcijama koje mogu da proizvedu.

(Kurir.rs/ Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:10

JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA SRPSKE SPECIJALITETE: Pogledajte koja se to tradicionalna jela nalaze na meniju (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track