MIRA BANJAC SVOG SINA SKRIVALA 72 GODINE? Zbog njega se više nikada nije udala: Jednu stvar nikad nije dobila, a uvek ju je želela
Foto: Damir Dervišagić

TUGA

MIRA BANJAC SVOG SINA SKRIVALA 72 GODINE? Zbog njega se više nikada nije udala: Jednu stvar nikad nije dobila, a uvek ju je želela

Pop kultura -

Naša najstarija glumica Mira Banjac bliži se 94. rođendanu i beleži još jednu ulogu u bogatoj karijeri koja traje još od 1959. godine. Naime, scenarista serije "Zakopane tajne" Žarko Jokanović specijalno za nju dopisao je lik gospođe Olge Aslanove, o kojoj je kazao:

- Uloga je omaž njenoj majci Olgi, koja nije doživela da je vidi kao glumicu. Neizmerna je privilegija i izuzetna lepota pisati za ovakvu glumačku legendu i moju predivnu prijateljicu.

Mira Banjac
foto: Damir Vujković

Iako majka nije dočekala da uživa u ogromnom uspehu i popularnosti svoje jedinice, sin Branislav Jovanović bio je svedok svih glumačkih podviga Mire Banjac. Rodila ga je godinu dana posle sticanja diplome, 1951. godine, ali brak sa njegovim ocem nije potrajao, o čemu je jednom prilikom rekla:

- Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo.Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

Bivši supružnici ostali su u prijateljskim odnosima sve do Andrejove smrti.

- Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav - izjavila je legendarna glumica.

Mira Banjac
foto: Zorana Jevtić

- U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio "drugog oca", a kasnije, kad je porastao, "drugi otac" mu više nije ni bio potreban.

Nikada više nije javno predstavila nijednog svog partnera i na tu temu kratko je poručila:

- Nije mi nedostajalo poštovanje muškaraca. Mene su moji ljudi voleli.

Branislav Brana Jovanović, u mladosti državni prvak u dizanju tegova, radni vek proveo je kao snimatelj na televiziji, a danas je u penziji

Brana je i lovac, hobi mu je izrada nameštaja, pa je Miri napravio biblioteku i crvenu kuhinju. Posle razvoda od supruge nastavio je da živi sa majkom u porodičnom stanu u Novom Sadu.

- Ne da Bog sve. U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo - iskreno je priznala pre nekoliko godina.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

02:29

ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track