VRAČARA JOJ PROREKLA DA ĆE UMRETI "U CRNOJ VODI": Bizarna smrt slavne glumice i danas je MISTERIJA! Sumnjalo se da je UBIO glumac
Foto: The Mirisch Corporation / AFP / Profimedia

NIKAD PREŽALJENA

VRAČARA JOJ PROREKLA DA ĆE UMRETI "U CRNOJ VODI": Bizarna smrt slavne glumice i danas je MISTERIJA! Sumnjalo se da je UBIO glumac

Pop kultura -

Američka glumica Natali Vud osvojila je srca publike širom sveta, a ostala je zapamćena kao nezaboravna holivudska ikona. Njena glumačka karijera obeležena je sjajnim ulogama, ali i mračnim događajima iz privatnog života.

Natali je sa svega četiri godine započela svoju glumačku karijeru, a s osam je dobila ulogu u jednom od najuspešnijih filmova u svom životu, "Čudo u 34. ulici".

Tinejdžerske godine donele su joj značajne uloge u slavnim filmovima poput "Buntovnik bez razloga" i "Priča sa zapadne strane". Njen sjajan talenat iznedrio je brojne nominacije za prestižne filmske nagrade, uključujući tri nominacije za Oskara pre nego što je napunila 25 godina.

natali vud
foto: profimedia

Zavidna glumačka karijera

Vud se isticala ne samo po svojim izuzetnim glumačkim veštinama, već i po svojoj svestranosti. Uloga polno frustrirane tinejdžerke u drami "Sjaj u travi" i hrabra devojka koja planira abortus u filmu "Ljubav s potpunim strancem" još su jednom potvrdile njen glumački talenat.

Godine 1966. uzela je trogodišnju pauzu od filmova kako bi više bila sa svojom porodicom, te je navodno zbog toga odbila ulogu u klasiku "Boni i Klajd". Čak i kada se vratila filmu, snimala je sve ređe tokom 1970-ih. Osvojila je tri Zlatna globusa, dva je dobila u kategoriji za novu zvezdu koja najviše obećava, a jedan za ulogu u TV seriji "Odavde do večnosti" iz 1980.

Natali Vud
foto: Profimedia

Lični život prepun tragedija

Uprkos profesionalnom uspehu, njen lični život bio je popraćen kontroverzama. Natali je bila u turbulentnom braku sa svojom simpatijom iz detinjstva, glumcem Robertom Vagnerom.

Poznati zavodnici Elvis Prisli i Voren Biti takođe su neki od slavnih muškarca s kojima je bila u ljubavnoj vezi. Njen brak s glumcem Vagnerom je bio vrlo buran, ali njih dvoje su živeli zajedno sve do njene smrti.

Njena sestra u svojoj knjizi je iznela teške optužbe na račun glumačke legende Kirka Daglasa, potvrdivši time jednu od najstarijih holivudskih glasina. Naime, prema njenoj knjizi, njihova majka odbacila je tada 16-godišnju Natali do dvorca Marmont kako bi se upoznala i susrela s Kirkom.

Natali Vud
foto: Profimedia

Kada se Natali vratila sa zabave, bila je raščupana i uzrujana. Natali se tek naknadno poverila svojoj sestri otkrivši kako ju je Kirk seksualno zlostavio.

Tragična smrt puna misterije

Tragedija koja je obeležila kraj njenog života dodala je složenost misterioznoj sudbini ove talentovane glumice. Godine 1981. poznata glumica pronađena je mrtva, plutajući u vodi blizu jahte njenog supruga na Katalina Ajlendu. Izveštaji su ukazivali na nesreću uzrokovanu alkoholom, ali njena sestra Lana i kapetan jahte tvrdili su da se iza svega krije više od onoga što je javnost znala.

Natali Vud
foto: Profimedia

Policija je 2011. godine ponovo otvorila slučaj, i to nakon što je dve godine ranije objavljena knjiga skipera koji je bio prisutan na brodu, otkrivši u njoj kako su se supružnici žestoko posvađali pre nego što je Natalie nestala.

Zanimljivo je i da je njenu majku dok je Natali bila devojčica, vračara upozorila da će "njena ćerka umreti u crnoj vodi", pa je glumica čitav život imala fobiju od duboke vode, te ju je izbegavala. Sve do 29. novembra 1981. godine...

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:40

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track