KAO MALU JE ISMEJAVALI, A SAD PROGLAŠENA NAJPLAĆENIJOM GLUMICOM IKAD: Razvela se od muža nakon što je spavao sa nekoliko žena
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

danas je jako uspešna

KAO MALU JE ISMEJAVALI, A SAD PROGLAŠENA NAJPLAĆENIJOM GLUMICOM IKAD: Razvela se od muža nakon što je spavao sa nekoliko žena

Pop kultura -

Rođena je u Arlingtonu u Virdžiniji, a najveći deo detinjstva provela je u Nirnbergu u Nemačkoj, zbog čega tečno govori nemački. Tamo je Sandra Bulok često bila maltretirana u školi jer je nosila 'staromodnu odeću'.

Kada je bila tinejdžerka, preselila se u Vašington sa majkom Helgom, operskom pevačicom koja je preminula u 58. godini, ocem Džonom, koji je bio nastavnik muzike, i mlađom sestrom, poslasticom Gesine.

Sandra Bulok
foto: Profimedia

Tada nije ni sanjala da će postati jedna od najuspešnijih i najplaćenijih glumica, a danas slavi 59. rođendan. Upisala je glumu na Univerzitetu Istočna Karolina, a karijeru je započela kada se preselila u Njujork 90-ih. Jedna od njenih prvih uloga bila je u romantičnoj komediji 'Dok si spavao'.

Prvog Oskara dobila je 2009. za ulogu u 'Priči o šampionu', a 2012. ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija glumica na svetu sa platom od oko 353 miliona kuna. Što se njenog ljubavnog života tiče, Sandra se 2005. udala za Džesija Džejmsa, koji je u to vreme bio poznat kao 'holivudski preljubnik'.

Nakon što je nekoliko žena tvrdilo da su spavale sa njim 2010. godine, Bulok je podneo zahtev za razvod, a Džesi je tada najavio da će se prijaviti na rehabilitaciju jer je zavisnik od seksa.

Sandra Bulok
foto: Profimedia

U međuvremenu, glumica je usvojila sina Luisa i ćerku Lejlu, a od 2015. je u vezi sa fotografom Brajanom Rendalom. Inače, iako je svetski poznata, Sandra ne voli društvene mreže, pa je jedna od retkih glumica koja uopšte nema nijedan profil na društvenim mrežama. Prošle godine Sandra je odlučila da napravi pauzu od glume.

- Želim da budem kod kuće. Ne činim uslugu nikome ko ulaže u projekat ako kažem, 'Samo želim da budem kod kuće.' Uvek sam trčao ka sledećoj stvari. Samo želim da budem prisutna i odgovorna za jednu stvar - rekla je tada glumica.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:54

RADILA SAM ZA DŽABE KAO VODITELJKA, GLUMICA I PEVAČICA! Goga Sekulić iskreno o životu, a potom spomenula i Anu Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track