LOBANJA MU BILA SLOMLJENA, KRVARENJE PRITISKALO MOZAK: Glumac koji je umro u 25. godini već je bio na korak od smrti
Foto: AP/Jordan Strauss

DETALJI

LOBANJA MU BILA SLOMLJENA, KRVARENJE PRITISKALO MOZAK: Glumac koji je umro u 25. godini već je bio na korak od smrti

Pop kultura -

Vest da je Angus Klaud, zvezda serije "Euforija", preminuo u 25. godini šokirala je ne samo Holivud, već i svet. Pre samo dvadesetak dana proslavio je rođendan, a nažalost, pre dve nedelje izgubio je oca što je teško podneo.

Angus se dugo borio i s mentalnim zdravljem, a njegova porodica je potvrdila tužne vesti.

"S velikim bolom moramo da se oprostimo od ovog neverovatnog čoveka. Angus je bio poseban na mnogo načina – kao umetnik, prijatelj, brat i sin", navodi se u saopštenju glumčeve porodice.

"Prošle sedmice je sahranio oca i teško se borio s tim gubitkom. Jedina uteha koju sada imamo je to što znamo da se Angus ponovo spojio s njim. Otac mu je bio najbolji prijatelj. Angus se borio s mentalnim zdravljem i nadamo se da će njegova smrt biti podsetnik drugima da nisu sami i da ne treba da se bore protiv toga u tišini", navodi se u izjavi za medije.

Uzrok smrti

Iako uzrok smrti nije zvanično potvrđen, Angusov bivši menadžer progovorio je o njegovoj zloupotrebi narkotika. U aprilu, Diomi Kordero je tvrdio da je radio kao Klaudov menadžer 2021. nakon što su se njih dvojica sreli u klinici za rehabilitaciju gde je navodno i Klaud bio pacijent u to vreme.

Kordero je tvrdio da je bio svedok borbe glumca sa stalnom zavisnošću od droge nakon što je otpušten iz ustanove za odvikavanje.

Kordero je naveo da je Klaud "relapsovao" nakon što je sreo glumca - koji je igrao dilera droge Feska u seriji "Euphoria" u njegovoj kući na roštilju 4. jula 2021.

"Kada sam ušao u njegovu sobu i pokušao da ga pozdravim zagrljajem, odmah je postalo očigledno da je nastavio sa zloupotrebom supstanci, samo dva dana nakon završetka lečenja", tvrdi Kordero.

Kordero je tvrdio da se "situacija postepeno pogoršavala" u narednih nekoliko meseci i rekao da se do novembra 2021. Klaud "očigledno odrekao kontrole nad svojom zavisnošću".

Podsetimo, policija u Ouklandu, Kalifornija, odgovorila je na poziv hitne pomoći u ponedeljak ujutru koji je uputila Klaudova majka koja je prijavila "moguće predoziranje" i da njen sin nije imao puls, navodi TMZ. Klaud je proglašen mrtvim na licu mesta.

Klaud već jednom bio na ivici smrti

Angus Klaud je već jednom bio u situaciji da se bori za život. Naime, mnogi se sećaju da je na glavi imao ožiljak koji je upravo bio podsetnik na jednu od najtraumatičnijih situacija koje je doživeo u detinjstvu.

O tome je pričao u intervjuu za "Variety". "Slomio sam lobanju na petak 13. Probudio sam se 12 sati kasnije na dnu. Bio sam zarobljen. Na kraju sam se popeo nakon - ne znam koliko vremena. Bilo je toliko teško izaći, jer mi je lobanja bila slomljena, ali koža nije, tako da je svo krvarenje bilo unutrašnje i pritiskalo mi je mozak. Ali ne bi me pronašli tamo dole. Spasao sam samog sebe. Ili me je Bog pronašao, kako god to želite da nazovete".

Glumac je šetao sam noću kada je upao u jamu. Klaud koji je prilikom pada slomio prste, uspeo je da se izvuče iz rupe duboke 10 metara.

"Ali nisam osećao bol. Bio sam u režimu preživljavanja, razumete me?", dodao je. Autobusom se vratio kući svojoj majci, ali ona je prvo mislila da se on drogira.

“Zato što sam bio dete! Imao sam 14 ili 15 godina... zenice su mi bile proširene. Pokušavao sam joj da joj kažem šta se dogodilo, ali mogao sam samo da započnem rečenicu - nisam mogao i da je završim. Pa sam rekao: "Samo ću otići da spavam u svom krevetu", nastavio je i poručio je: "Mogao sam da umrem".

Majka mu naravno nije dozvoljavala da ode na spavanje u takvom stanju. “Dala mi je malo vode i počeo sam da povraćam krv, usta su mi bila puna krv, onda me je mama odvela u dečju bolnicu i oni su mi spasli život. Od toga je ožiljak. Rasekli su mi glavu, stavili neke metalne delove i pločicu na mesto gde sam slomio lobanju, zatvorili sve i to je".

Glumac je pet dana bio na odeljenju intenzivne nege, pod terapijom morfijumom.

"Mozak je tako osetljiv. Bilo je prokleto blizu... ali kao da se ništa nije dogodilo. Tako sam blagosloven što imam samo manje oštećenje mozga. Znate, to je tako beznačajno da o tome ne ne vredi ni pričati", napomenuo je.

Klaud koji je 10. jula napunio 25 godina, rekao je da se nesreća ipak odrazila na njegov govor, odnosno na intonaciju. On je zbot toga sporije pričao i mešao reči u rečenici, piše Page six.

(Kurir.rs/ Wanted)

Bonus video:

00:33

Sahrana reditelja Srđana Koljevića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track