SLAVICA SE RAZVELA I ZARADILA VIŠE OD MILIJARDU DOLARA! Ova srpkinja je umalo uništila korporaciju, a ovo su sve SPLETKE I TAJNE
Foto: Profimedia

SLAVICA SE RAZVELA I ZARADILA VIŠE OD MILIJARDU DOLARA! Ova srpkinja je umalo uništila korporaciju, a ovo su sve SPLETKE I TAJNE

Pop kultura -

Razvod tadašnjeg generalnog direktora Formule 1 Bernija Eklstona i manekenke Slavice Radić Eklston bio je onaj o kome je brujao ceo svet. Tačku na brak stavili su 2009. godine, a ona je dobila odštetu od 1,2 milijarde dolara od svog bivšeg muža.

Bio je to sporazumni razvod, ali pun kontroverzi, zbog koga je bio tema svih tabloida. Ovaj razvod umalo je označio kraj jedne od najvećih korporacija.

Da se vratimo na početak...

Slavica Eklston
foto: Profimedia

Slavica i Berni su se upoznali na promotivnom događaju Armanija 1982. Iako su bili potpuno drugačiji, Eklston se na prvi pogled zaljubio do ušiju. Nakon niza pokušaja da je osvoji, Eklston je konačno uspeo i par se venčao 1985. godine.

U braku su proveli 24 godine, a do razvoda je došlo zbog Eklstonovog nerazumnog ponašanja. Par je oduvek privlačio pažnju, pre svega zbog razlike u visini, ali i u godinama. Mlađa od njega 28 godina, Slavica se uvek isticala na zabavama u visokom društvu i na stazi F1, pogotovo što je od Eklstona viša čak 30 centimetara.

Iako je bila u modnoj industriji među top modelima, njeno ime je odjeknulo nakon razvoda. Alimentacija dobijena od razvoda pomogla je Slavici da se probije na Sunday Times listu "najbogatijih razvedenih žena" na svetu.

Šta su oni to uradili?

Slavica Eklston
foto: Profimedia

Istina o njihovom razvodu je malo komplikovanija, a pojedinci tvrde da je dobila najveću alimentaciju u istoriji brakorazvodnih parnica. Detalji parnice otkriceni su pred nemačkim sudom tek 2014. godine.

- Od svog razvoda od supruge, optuženi [gospodin Eklston] primao je isplate na osnovu britanskog dekreta. Isplate iznose oko 100 miliona dolara godišnje. Trajanje isplata iz odluke o razvodu nije poznato - stoji u opužnici.

Ovo znači da Slavica vraća otprilike 100 miliona dolara godišnje, što podržava pretpostavku da je veliki deo njegove imovina zapravo držan u poverenju na njeno ime kako bi se izbegli visoki britanski porezi na nasledstvo.

slavica eklston
foto: profimedia

Berni je iz povereničkog fonda svoje bivše supruge dobio blizu pola milijarde, kažu da poseduje nekoliko privatnih aviona, vikendicu Gštadu i jahtu od 58 metara - Petara, koja je spoj imena njegovih ćerki. Ali to je bila imovina stečena pre njegovog razvoda, koju je on i zadržao, piše Zadovoljna.rs.

Fond je baziran u poreskom raju Lihtenštajna, a njegovi korisnici su bivša supruga gospodina Eklstona i njihove dve ćerke Tamara i Petra, koje su postale poznate po izuzetno raskošnom načinu života.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:45

RAZVOD JE SMRT BEZ UMIRANJA: Danijela Dimitrovska iskreno o razvodu, životu i predrasudama lepih žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track