IVANA I GORAN ŽIVE U KOMBIJU OD 6 KVADRATA: Bračni krevet, tuš i sve drugo što im je potrebno imaju, a adresa im je CEO SVET!
Foto: Printscreen

PRESLATKO

IVANA I GORAN ŽIVE U KOMBIJU OD 6 KVADRATA: Bračni krevet, tuš i sve drugo što im je potrebno imaju, a adresa im je CEO SVET!

Žena -

Ivana i Goran su bračni par iz Novog Sada, putovanja su im prava strast, obožavaju da upoznaju druge narode, kulture i gradove, a baš ta ljubav prema novim destinacijama odvela je njihove živote u potpuno novom smeru.

Razmišljali su kako da spoje lepo i korisno - da su stalno u pokretu, na putovanjima i novim destinacijama, da su u mogućnosti da rade na daljinu, a da im pritom novac ne odlazi na uplatu smeštaja i aranžmana. Tako su njih dvoje pre nekoliko godina došli na ideju da kupe stari kombi koji su pruredili u pokretni životni prostor od 6 kvadrata u kome se nalazi apsolutno sve što im je potrebno. Tako se u njihovoj pokretnoj kućici nalazi - krevet, radni prostor, kupatilo i kuhinja.

A najbolje od svega je što mogu da menjaju pogled iz svog doma kada kod požele. Bude se uz najlepše prizore, mora, nekad planina, zelenih livada u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalaze i godišnjeg doba, a najviše od toga koje su njihove trenutne želje. Nama su otkrili i kako na Maldive za male pare.

Za kratko vreme veoma su postali popularni na društvenim mrežama, te ih tako na Instagramu prati blizu 130 hiljada ljudi, a kako kažu, svima je u početku bila čudna njihova odluka, ali su brzo "oguglali" i sad ih svi pitaju za savete koja je destinacija najbolja i kako da se spakuju...

U jednom postu napisali su i sledeće:

- Jednom krenemo, stanemo gde nam se svidi, ostanemo koliko nas drži mesto i teramo dalje po planu, van plana i kako nam se putevi otvore. Srećemo ljude planski, neplanski i ništa nije slučajno, ko se kreće taj se i sreće. Ovaj pokret i nomadluk nam odgovara. Kad je toplo idemo u hladnije krajeve, kad se smrznemo idemo tamo gde greje i tako u krug. Zahvalni smo zato što možemo tako - otkrili su.

Nije sve od samog starta išlo glatko

- Prvu noć je bilo čudno, udobno, ali opet ne sasvim prijatno spavati na nekom parkingu. Druge noći smo našli odlično mesto u prirodi, ali nismo mogli da uživamo u njemu jer smo žurili kod majstora za kombi u Sarajevo. Treću noć smo otišli na sjajan vidikovac iznad Pala kod našeg drugara Vladana. Sa nestrpljenjem smo iščekivali izlazak sunca, ali je jak vetar sve pokvario, zeznuo nam zadnja vrata i oterao sa vidikovca bez uživanja. Premestili smo se u grad, ali nas je stigao ludački pljusak praćen gradom. Te prve tri noći su bile vatreno krštenje, ali nakon toga smo shvatili da uvek može biti nekih malih pehova, ali i neverovatnih pogleda, čistog vazduha, novih izazova. Sve su to nova iskustva koja nas oblikuju, koja nam život čine zanimljivijim - otkrio je Goran.

Takođe jedno od najčešćih pitanja bilo je kako uspevaju da održavaju higijenu kada nisu u nekom od kampova, a njih dvoje su to rešili na vrlo ekonomičan i zanimljiv način.

Kako se održava higijena

- Ovde peremo suđe, ruke i sve drugo. Ovde se tuširamo i kad podignemo ovo gore i navučemo zavesu, a vodu tagrevamo na suncu u posebnoj vreči - objasnili su u jednom od videa.

Dalje su otkrili da na su samom kamperu postavili solarne panele koji su im glavni izvor električne energije kako bi mogli da rade, pune baterije na kompjuterima i telefonima, kuvaju i normalno funkcionišu.

@dvarancabegizkanca Probali smo glamping, a s obzirom na veliko interesovanje za ovakav vid smeštaja u poslednje vreme, da otkrijemo i cenu. Cena je od 140 do 160€ za dve noći za dvoje, a ovo u videu su neki od sadržaja koji su uključeni u cenu. Ono što je glavno je iskustvo koje ćete imati nakon boravka ovde. Ovaj glamping se nalazi u blizini Loznice na Drini, a možete ih naći na IG kao @drina.river.glamping . #tiktokputovanja #tiktoksrbija #biramsrbiju #kampovanje #glamping #glampingsrbija ♬ original sound - DvaRancaBegIzKanca

U postovima često znaju da se našale na svoj račun i kažu da niko normalan ne bi na ovaj način živeo, ali njihovih 6 kvadrata za njih su prostor bezgranične slobode koji ima pruža nezamislive avanature i uživanje u svakom novom danu.

- Ako imate neostavrene snove, ne očekujte druge da vam ih ostvare, ali ne dozvolite ni da vam ih ruše, radite na ostvarenju i verujte da ako smo mogli mi možete i vi - poručuju njih dvoje.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:08

Slavni Milan organizovao kamp u Novom Sadu: Petar Puača okupio više od 100 dečaka iz cele Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track