FILM BARBI ZARADIO VIŠE OD MILIJARDU DOLARA! Oborili su rekorde na blagajnama, a ispred njih je po zaradi SAMO JEDNO OSTVARENJE
Foto: Blitz Film

uspeh

FILM BARBI ZARADIO VIŠE OD MILIJARDU DOLARA! Oborili su rekorde na blagajnama, a ispred njih je po zaradi SAMO JEDNO OSTVARENJE

Pop kultura -

Film "Barbi" scenariste i rediteljke nominovane za Oskara Grete Gerving je zaradio milijardu dolara od prodaje karata u SAD i širom sveta od otvaranja pre više od dve nedelje, objavio je u nedelju Vorner Bros.

Studio je saopštio da je film u američkim bioskopima zaradio 459 miliona dolara, a u inostranstvu 572,1 miliona, te je ukupna zarada 1,03 milijardi dolara (1.031.000.000). Ovu informaciju potvrdila je kompanija za analizu medija Comscore.

Barbi
foto: Blitz Film

- Kao šefovi distribucije, ne ostanemo često bez reči zbog performansi filma, ali "Barbi" je premašio čak i naša najoptimističnija predviđanja - rekao je Džef Goldštajn za Vorner Bros.

Sinopsis

Od kada su prve slike Barbi i Kena objavljene u aprilu ove godine, korisnici interneta pokušavali su da saznaju detalje filma. Već u prvim kadrovima vidimo savršeni Barbi svet, ona sa drugaricama priređuju plesne zabave do jutra. Međutim, jednog dana Barbi se budi sa čudnim osećajem i kreću da je more misli o izgledu i smrti.

Margo Robi, Barbi
foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Ona napušta svoj savršeni svet kako bi krenula u avanturu u pravom svetu. Putuje u Los Anđeles da bi pronašla devojku koja poseduje njenu lutku i saznaje da nove generacije dece i nisu toliko oduševljene barbikama. Uloga ikonične Barbi poverena je Margo Robi, a Rajan Gosling tumači Kena.

Liderska pozicija

Prodaja ulaznica za "Barbie" je na drugom mestu nakon "Super Mario Bros Movie", koji je izašao u aprilu i do sada je zaradio 1,357 milijardi dolara.

Iako je premijeru imao istog dana kada i dugoočekivani "Openhajmer" Kristofera Nolana, Barbimanija, koja je zavlada svetom, omogućila je autorskom timu da već prvog vikenda isplate budžet filma koji je bio 145 miliona dolara.

"Barbi" zabranjena u Vijetnamu, Pakistanu i na Filipinima

Rekorde na bioskopskim blagajnama "Barbi" neće srušiti u Vijetnamu, Pakistanu i na Filipinima. Ostvarenje je zabranjeno u Vijetnamu i na Filipinama nakon što su slike mape sveta, koje se pojavljuju u jednom od kadrova, izazvale međunarodnu kontroverzu.

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Mapa sadrži isprekidanu liniju sa strane grubo nacrtane Azije, koja se koristi na kineskim mapama kako bi se sugerisala njihova kontrola nad delom Južnog kineskog mora. Ostvarenje je dobilo privremene zabrane i zemljama arapskog sveta zbog "neprimerenog sadržaja", koji se kosi sa šerijatskim zakonom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:31

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track