HARI DEFINITIVNO NEMA ŠTA DA TRAŽI U PALATI: Dok su njemu oduzimali titulu, Kejt i Vilijam dobili NOVE od kralja Čarlsa! (FOTO)
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

ponovo proširuju svoje kraljevske uloge

HARI DEFINITIVNO NEMA ŠTA DA TRAŽI U PALATI: Dok su njemu oduzimali titulu, Kejt i Vilijam dobili NOVE od kralja Čarlsa! (FOTO)

Pop kultura -

Kejt Midlton i princ Vilijam ponovo proširuju svoje kraljevske uloge. Skoro godinu dana nakon što ih je kralj Čarls nazvao princom i princezom od Velsa nakon smrti kraljice Elizabete II, kraljevski par je dobio dodatne titule nakon reorganizacije vojnih imenovanja unutar porodice, navodi Enews.

princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kejt je imenovana za glavnog komodora vazduhoplovstva flote, pukovnika Prve kraljičine garde i kraljevskog počasnog vazduhoplovnog komodora Kreljevskog vazduhoplovstva Konibgsbija. U međuvremenu, Vilijam je imenovan za glavnog pukovnika Mersijanskog puka, Glavnog pukovnika vazdušnog korpusa i Rojal Eir Komodore, gde je prethodno proveo tri godine kao pilot traganja i spasavanja.

Kejt Midlton
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Postavši novi kraljevski počasni vazdušni komodor za RAF Knonigsbi, Kejt dobija svoj prvi viši položaj u Kraljevskom vazduhoplovstvu. Međutim, ta titula takođe ima posebnu vezu sa njenim dedom, kapetanom Piterom Midltonom, koji je leteo zajedno sa pokojnom suprugom kraljice Elizabete, Filipom, tokom dvomesečne turneje po Južnoj Americi 1962.godine.

(Kurir.rs/Magazin)

Bonus video:

01:59

VOJSKA SRBIJE NA ZAVIDNOM NIVOU Šljivančanin: Možemo da odgovrimo na svaku provokaciju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track