DIVA SRPSKOG GLUMIŠTA IMALA 2 BRAKA PRE DRAGANA NIKOLIĆA: Naš čuveni režiser je bio Milenin prvi muž , a ovako je govorio o njoj
Foto: Pritnscreen

malo ko zna

DIVA SRPSKOG GLUMIŠTA IMALA 2 BRAKA PRE DRAGANA NIKOLIĆA: Naš čuveni režiser je bio Milenin prvi muž , a ovako je govorio o njoj

Pop kultura -

Glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić i danas su sinonim skladnog odnosa kome svi teže, ali ono što je manje poznato jeste da je čuvena glumica pre veze sa Gagom bila u dva turbulentna braka.

Milena Dravić
foto: Profimedia

Diva jugoslovenske kinematografije prvi brak je sklopila sa režiserom Purišom Đorđevićem, za koga se venčala 1960. godine. Razveli su se posle nekoliko godina zajedničkog života, a Puriša je svojevremeno otvoreno pričao da nikada nije prežalio taj krah braka i rastanak sa lepom Milenom.

Inače, reditelj Puriša Đorđević je umro preminuo u 99. godini.

Puriša je svojevremeno za domaće medije govorio o Mileni i njihovoj ljubavi.

Puriša Đorđević, Milena Dravić
foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

- Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče – nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate – prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća “zarazna”, a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić. - rekao je tada Puriša Đorđević za domaće medije i dodao:

Miloš Forman, Milena Dravić
foto: Profimedia

- Milena i ja smo kratko bili u braku, nismo imali ni fotografiju sa venčanja. A venčali smo se 1960, u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. To je bila beda, sirotinja, nismo imali ni stan u Beogradu. Ali, među nama rečeno, mene su sve žene koje sam voleo ostavljale, smatrajući da više volim film nego njih. I bile su u pravu, film je bio i ostao moja najveća ljubav - ispričao je reditelj još za domaće medije.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Nakon toga Milena je uplovila u vezu sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem. Njihova ljubav krunisana je brakom, u kome su bili sve do njegove smrti. Rakonjac je preminuo u 34. godini života, 1969. godine.

Tri godine kasnije, Milena upoznaje tri Gagu Nikolića i oni postaju jedan od najomiljenijih slavnih parova u bivšoj Jugoslaviji. Ljubav sa Draganom razbuktala se na snimanju filma "Kako su se volele dve budale" 1972. godine, a upoznali su se tri godine ranije, na snimanju filma "Horoskop". Venčali su se u Opštini Vračar, a kuma im je bila glumica Seka Sablić.

(Kurir.rs/Politika/Blic)

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track