BREDLI KUPER NA METI KRITIKA ZBOG VEŠTAČKOG NOSA: Oglasila se i porodica koja je stala na stranu glumca i UĆUTKALA KRITIČARE
Foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

oštro

BREDLI KUPER NA METI KRITIKA ZBOG VEŠTAČKOG NOSA: Oglasila se i porodica koja je stala na stranu glumca i UĆUTKALA KRITIČARE

Pop kultura -

Porodica Leonarda Bernštajna podržava kontroverznu odluku Bredlija Kupera da nosi veliki protetski nos u novom filmu "Maestro", u kojem igra jevrejskog kompozitora.

Glumac Bredli Kuper, koji je napisao, režirao i glumio u "Maestru", postao je meta kritika nakon što je ove nedelje objavljen trejler za predstojeći Netfliks film. Kritičari smatraju da je odluka da se nosi lažni nos stereotipna i nazvali su je "Jewface", u odnosu na praksu poznatu kao "Blackface" u kojoj izvođači koji nisu crnci zatamnjuju svoja lica za uloge.

Bredli Kuper
foto: Profimedia

Drugi su se pitali da li ne-jevrejski glumci poput Kupera uopšte treba da igraju Jevreje. Ali troje dece pokojnog Bernštajna reklo je da se „potpuno slaže” sa Kuperovom odlukom „da koristi šminku kako bi poboljšao svoju sličnost” sa njihovim ocem.

- Istina je da je Leonard Bernštajn imao prelep, veliki nos - napisali su Džejmi, Aleksandar i Nina Bernštajn na društvenim mrežama.

- Sigurni smo da bi i naš tata bio u redu sa tim - dodali su.

"Nepošteni pokušaji da se ponizi uspešna osoba"

Bernštajn, sin jevrejsko-ukrajinskih imigranata, umro je 1990. godine, ali je ostao jedan od najpoznatijih kompozitora i dirigenta svih vremena. Bio je muzički direktor Njujorške filharmonije i napisao brodvejski mjuzikl West Side Story.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track