ŠTA SE DESILO LEPOTICI IZ "LAJANJA NA ZVEZDE"? Bila je omiljena glumica svima, a onda je napustila Srbiju i postala BEBISITERKA!
Foto: Printscreen

EVO ŠTA SE DESILO

ŠTA SE DESILO LEPOTICI IZ "LAJANJA NA ZVEZDE"? Bila je omiljena glumica svima, a onda je napustila Srbiju i postala BEBISITERKA!

Pop kultura -

Kako javlja Tanjug, ja te volim – kultna scena iz filma „Lajanje na zvezde“ i dalje nam je u lepom sećanju, pre svega, zbog glumice Nataše Šolak Tapušković.

Tih devedesetih bila je zvezda na ovim prostorima, sa svojim razoružavajućim osmehom, harizmom, bujnom kosom i plavim očima.

Lajanje na zvezde
foto: Printscreen

Rođena u Kruševcu, Nataša je jednom prilikom kazala da je bila povučena devojčica, a da joj je vaspitačica jako pomogla da prevlada sram i strah. Ona joj je u vrtiću dala da recituje jednu pesmu na priredbi i tako je Nataša osetila scenu. Igrala je balet i folklor, volela filozofiju, želela da studira književnost.

Onda, na nagovor prijatelja, otišla je na probu za glumu. Za samo 27 dana spremila se za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. I primili su je 1994. Zajedno sa Ljubomirom Bandovićem, Andrejom Šepetkovskim, Minom Lazarević, Nebojšom Milovanovićem i Vesnom Stanković bila je u klasi čuvenog profesora Vladimira Jevtovića.

Priznala je potom da se to roditeljima nije dopao nje izbor jer su se plašili neizvesnosti koju gluma kao profesija sa sobom nosi.

Ali Nataša je živela ono što voli.

Lajanje na zvezde
foto: Printscreen

Na malim ekranima prvi put se pojavila 1997. godine u ulozi Evice u TV filmu „Pokondirena tikva“. Naredne godine je snimila legendani film „Lajanje na zvezde“ koji joj je doneo ogromnu popularnost.

Tada u jeku slave, a nakon bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, odlučila je da napusti zemlju. Otišla je u Italiju.

„Nisam više bila sigurna da li ću se baviti ovim poslom. Za mesec i po dana savladala sam jezik i zaposlila se kao bebisiterka u Bolonji. Nisam bila opterećena time šta sam ovde bila. Dobro sam zarađivala, putovala. Posle godinu dana osetila sam da mi nedostaje moja zemlja, ljudi koje volim i vratila sam se. Ni sada mi ne bi bilo teško da radim bilo šta da preživim. Ne bojim se ako glume nema, mogu da se snađem i da izdržim i kad nemam dovoljno novca“, priznala je tad Nataša.

Posle premijere jedne predstave upoznala je Vuka Tapuškovića. Otkrila je jednom prilikom da je odmah pomislila da je on prava osoba za nju. Dopao joj se zbog topline, blagosti, plemenitosti.

Nataša Tapušković, Nataša Šolak
foto: Aleksandar @girafonstudio / Marko Obradović Edge

Zanimljivo je da je on tada živeo u Americi, a u Beograd je došao na desetak dana. Nakon samo par susreta shvatili su da su jedno drugom suđeni, pa su se mesec dana kasnije verili.

Godinu dana kasnije su se i venčali, a potom dobili i dve ćerke. Nataša je u jednom intervjuu kazala da joj nije bio problem da uskladi posao i privatni život zato što je uloge birala tako da porodica ne trpi zbog njenog odsustva.

Nataša je publiku osvajala u pozorištu, a posle uloga u filmovima „Život je čudo“ i rimejku „Pozorišta u kući“, te nekoliko godina pauze, na male ekrane se vratila ulogom Frau Štilike u istorijskoj drami „Proleće na poslednjem jezeru“.

Od 2021. godine igra Petru Lakić u popularnoj seriji „Kljun“ koja je osvojila prestižnu nagradu na Festivalu u Kanu.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track