TRAGIČNA SUDBINA OMILJENE PEVAČICE I DALJE INTRIGIRA SVET: Zbog droge srljala u PAKAO, a novi film otkriva detalje o njenom životu
Foto: HBO promo

ne propustite

TRAGIČNA SUDBINA OMILJENE PEVAČICE I DALJE INTRIGIRA SVET: Zbog droge srljala u PAKAO, a novi film otkriva detalje o njenom životu

Pop kultura -

Novi biografski film "Vitni Hjuston: Želim da plešem sa nekim" (Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody) stiže na HBO Max striming platformu premijerno 27. avgusta, a isto veče će biti prikazan i na HBO kanalu.

Ovaj film je moćna i trijumfalna proslava nenadmašne Vitni Hjuston. Režiju potpisuje Kasi Lemons, scenario Entoni Makarten, nominovan za Oskara, a produkciju muzička legenda Klajv Dejvis, dok se u glavnoj roli pojavljuje dobitnica BAFTA nagrade, Naomi Aki.

film Vitni Hjuston hoću da plešem sa nekim, Vitni Hjuston, Naomi Aki
foto: HBO promo

Film je portret kompleksne i multitalentovane žene koja stoji iza glasa bez granica. Od devojke iz hora u Nju Džerziju do jednog od najprodavanijih i najnagrađivanijih izvođača svih vremena, film publiku vodi na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz život i karijeru Hjustonove koji su u prvom planu, sa nastupima koji ostavljaju bez daha i zvučnom pozadinom sastavljenom od najomiljenijih hitova muzičke ikone.

Njen tragični život inspiriše i danas

Rođena je u Nju Džersiju kao Vitni Elizabet Hjuston. Bila je treće i najmlađe dete Džona i Kisi Hjuston. Odrasla je uz muziku, u njenoj kući se slušao džez, soul, gospel. Njena tetka bila je legendarna Areta Frenklin koja je među prvim primetila njen talenat.

film Vitni Hjuston hoću da plešem sa nekim, Vitni Hjuston, Naomi Aki
foto: HBO promo

Susret sa producentom Klajvom Dejvisom bio je presudan za ostvarenjen njene velike želje. On je bio ubeđen da će ona postići velike uspehe. Prvi album snimila je 1985, Dejvis ga je producirao, i on je Vitni doneo prvog Gremija. Kada je njen muzički prvenac, ugledao svetlo dana, brzo je osvojio publiku. Preko noći Vitni je postala zvezda.

U zvezdane visine

film Vitni Hjuston hoću da plešem sa nekim, Vitni Hjuston, Naomi Aki
foto: HBO promo

Nagrade su je pratile tokom cele karijere, a zbog silnih priznanja koja je osvojila završila je u Ginisovoj knjizi rekorda kao ženski izvođač sa najviše nagrada u istoriji svetske muzike. U njenim rukama završilo je ukupno 415 priznanja, između ostalih, dve nagrade Emi, šest Gremija, 30 nagrada Bilbord mjuzik, 22 Amerikan mjuzik nagrade.

Zavisnost od droge, hapšenje, rehabilitacija...

Među nevoljama sa kojima se borila, najteže je podnosila to što je njena ćerka Kristina upala u zamku droge. Pojedini izvori tvrde da je najteži udarac za Vitni bilo saznanje da se njena naslednica zabavlja sa njenim usvojenim sinom, Gordonom. Ćerka Vitni Hjuston i Bobija Brauna preminula je 2015, šest meseci nakon što je pod sumnjivim okolnostima pronađana u kadi, bez svesti, sa modricama i izbijenim zubom.

film Vitni Hjuston hoću da plešem sa nekim, Vitni Hjuston, Naomi Aki
foto: HBO promo

Kada je reč o porocima slavne pevačice, Vitni se godinama borila sa zavisnošću od droge, koristila je krek, kokain, marihuanu. Dva puta je bila hapšena i dva puta je pokušavala da se skine sa droge na programu za rehabilitaciju.

Pamti se i skandal iz 2010. godine kada je u jutarnjem programu CBS-a u kojem je trebalo da predstavi svoje kulinarsko umeće, pojela parče kreka i rekla da je to njena hrana.

film Vitni Hjuston hoću da plešem sa nekim, Vitni Hjuston, Naomi Aki
foto: HBO promo

Nameravala je da se vrati na scenu. Međutim, nije bila spremna za to. Neposredno pre nesreće viđena je u holivudskom klubu Tru u alkoholisanom stanju. Vidno pripitu pevačicu je obezbeđenje izvelo iz kluba, sa krvavim ogrebotinama na nogama.

Umrla od droge i lekova

Američka pevačica anđeoskog glasa Vitni Hjuston preminula je 11. februara 2012. u 50. godini života.

Vest o njenoj smrti dočekana je sa ogromnom tugom. Vitni je ušla u muzičku istoriju i u srca miliona fanova širom sveta. Ostala je njena sjajna muzika, a njeni poštovaoci nađu načina da joj se oduže, brojnim izložbama, muralima... a najviše, ljubavlju koju joj i danas pružaju. Uzor je mnogim mladim zvezdama, a Rijana je jedan od njenih najvećih poznatih fanova.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:20

OVO SU IMENA I KARAKTERISTIKE DROGA KOJE SE SIPAJU DEVOJKAMA U PIĆE: Postoji samo jedan način da se odbranite od ovoga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track