KUPAJU SE U MILIONIMA, A NJIHOVA DECA NISU VIDELA NI BELOG DINARA! Ne žele da im unište život PARAMA koje su im samo PALE SA NEBA
Foto: PROFIMEDIA, NETFLIX Planet Profimedia

truli bogataši

KUPAJU SE U MILIONIMA, A NJIHOVA DECA NISU VIDELA NI BELOG DINARA! Ne žele da im unište život PARAMA koje su im samo PALE SA NEBA

Pop kultura -

Neki od najvećih bogataša na svetu ne žele svojoj deci da ostave milione dolara u nasledstvo jer smatraju da bi im time napravili više štete nego koristi.

Tako je američka kantautorka i uspešna preduzetnica Meri Osmond je odlučila da razbaštini svoje sedmoro dece. Osmond se proslavila na Brodveju, izgradila je respektabilnu pevačku karijeru, vodila je s bratom Donaldom Osmondom estradni šou "Donny & Marie", bila je i kovoditeljka televizijske emisije "The Talk", a najveći deo bogatstva (oko 20 miliona dolara), zaradila je kreirajući liniju dečjih lutaka, linije mašina za vezenje i šivenje.

Meri Osmond
foto: Profimedia

"Iskreno, zašto biste onemogućili svom detetu da pokuša da bude neko? Ne znam nikoga ko je postao bilo šta u životu ako ste mu samo dali novac", pojasnila je Osmond svoju odluku u nedavnom razgovoru za Us Weekly.

"Mislim da nasledstvo čini decu pasivnom i lenjom. Naporno sam radila i sve ću potrošiti, zabaviti se sa suprugom. Mislim da činimo veliku štetu svojoj deci darujući im bogatstvo jer im oduzimamo najvažniji dar koji im možete dati, a to je sposobnost rada", rekla je jednom prilikom Osmond čiji je sin Majkll 2010. u dobu od 18 godina počinio samoubistvo, a navodno je bio i zavisnik od droge.

Dodala je da u bogatim porodicama često nailazi na situaciju u kojoj deca ne znaju šta bi radila i zato upadaju u nevolje. "Želim da moja deca budu ponosna na ono što sami zarade. Ja ću svoju imovinu dati u dobrotvorne svrhe", poručila je Osmond.

Slično razmišlja i holivudski par Ešton Kučer i Mila Kunis. On je "težak" 200 miliona dolara, ona 75, ali ne planiraju da te milione ostave svojoj deci, otkrili su u podkastu Daksa Šeparda "Armchair Expert".

Mila Kunis, Ešton Kučer
foto: Profimedia

"Ne stvaramo bogatstvo za decu, a novac ćemo nakon naše smrti dati u dobrotvorne svrhe ili za razne druge stvari. Požele li naša deca da pokrenu posao i pokažu li nam dobar poslovni plan, uložićemo u njega, ali novac neće dobiti tek tako", pojasnio je Kučer.

Britanski glumac Danijel Krejg ima dve ćerke, jednu iz braka s glumicom Fionom Ludon, a drugu iz braka sa Rejčel Wajs, ali ne planira da im ostavi novac premda se njegovo bogatstvo procenjuje na 160 miliona dolara. Platiće im vrhunsko obrazovanje kako bi novac zaradile same jer prezire ideju nasledstva i veruje da bi svako tokom života trebao da potroši sve što zaradi.

Danijel Krejg
foto: Printscreen/Youtube/Variety

Muzički mogul Sajmon Kauel je deo holivudskog "novog talasa" roditelja koji ne želi da svojoj deci uništiti život milionima koji bi im pali s neba. Tvrdi da deci treba pružiti ljubav, provesti s njima što je više moguće vremena pa će svojih 600 miliona dolara radije pokloniti humanitarnim udruženjima za pomoć deci i životinjama.

Sajmon Kauel
foto: Profimedia

Supruga osnivača Epla, pokojnog Stiva Džobsa, Lorin Pouel Jdžobs veruje da se svet menja investiranjem u startapove i kompanije sa potencijalom koje će napraviti konkretan pomak u stvaranju boljeg sveta pa nasleđenih 11.5 milijardi dolara neće podeliti između njihovo troje dece: ćerki Erin i Iv, sina Rida jer bi i Stiv tako hteo.

0104343299, Stiv Džobs
foto: Profimedia

Džobs iz bivše veze ima ćerku Lisu Brenan Džobs, koja je njegovo očinstvo dokazala sudskim putem i po zakonu ima pravo na deo očevog nasledstva. Međutim, u intervjuu za The New York Times izjavila je da će svoj deo dati u dobrotvorne svrhe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:10

BEZVEZE JE BITI KRALJ BAKŠIŠA! Pevač otkrio: Morate da zaslužite NOVAC OD GOSTIJU, uzimajte ga jedino u OVOM SLUČAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track