SA 14 GODINA BILA ZLOSTAVLJANA, A GODINAMA NIJE PRIČALA SA OCEM ZBOG KARIJERE: Evo kako je izgledao život albanske pevačice Ore
Foto: JP/PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

pored muzike bavi se i propagandom

SA 14 GODINA BILA ZLOSTAVLJANA, A GODINAMA NIJE PRIČALA SA OCEM ZBOG KARIJERE: Evo kako je izgledao život albanske pevačice Ore

Pop kultura -

Pevačica koja pored muzičke karijere radi na propagiranju Velike Albanije i nezavisnog Kosova rođena kao Rita Sahatčiju u novembru 1990. godine u Prištini. Njena porodica je albanskog porekla: majka Vera je katolkinja koja je na Kosovu bila psihijatar, a otac musliman Besnik je imao kafić. Njena porodica preselila se u Englesku 1991. neposredno pre početka rata u bivšoj Jugoslaviji.

Rita Ora
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine. Po dolasku u Englesku, devojčice su odvojili od roditelja dok se njihov status nije razrešio.

- Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbeglice. Imali smo sreće što smo pobegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na poslednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno - kazala je Rita, koja je nekoliko meseci bila odvojena od roditelja.

Rita Ora
foto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je odrasla, Rita je rešila da postane pevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspe u svojoj nameri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su razrešil.

Rita Ora
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U biografiji, Rita je otkrila i detalje o romansi sa 26-godišnjim muškarcem, u koju se upustila kada je imala samo 14 godina. Ona kaže da ju je on seksualno zlostavljao, ali da se ne smatra žrtvom, jer je to sama tražila.

- Neću da kažem da sam patila, jer sam ja to htela. Ne želim da ljudi misle da sam zlostavljana, ali sam definitivno bila zrelija nego što bi trebalo da budem sa 14 godina. Ipak, bila sam veoma naivna - priznala je ona.

Podsetimo, Ora se aktivno bavi propagandom koja za cilj ima promociju Velike Albanije i nezavisnog Kosova.

(Kurir.rs/Alo)

Bonus video:

00:37

SKANDAL NA EVROSONGU! Albanka pokazala simbol dvoglavog orla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track