SVE JE SPREMNO ZA FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI: Na otvaranju najveći filmovi godine, a na spisku su i kandidati za Oskara
Foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

ne propustite

SVE JE SPREMNO ZA FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI: Na otvaranju najveći filmovi godine, a na spisku su i kandidati za Oskara

Pop kultura -

Večeras se zvanično otvara Filmski fesitval u Veneciji i ljubitelji filma sa nestrpljenjem očekuju pretpremijerno prikazivanje neke od najiščekivanijih filmova ove godine. Publika u Veneciji imaće priliku da vidi novi film reditelja Jorgosa Lantimosa i novo rediteljsko ostvarenje glumca Bredlija Kupera.

Magazini "The Guardian", "Indiwire" i "Variety" objavili su spisak filmova sa ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji na koje publika treba da obrati pažnju. Ako nemate sreće da ste u ovom trenutku na prestižnom festivalu, sačuvajte spisak kada se ostvarenja pojave u bioskopima i na striming servisima.

Poor Things

Najnoviji film Jorgosa Lantimosa u kojem glave uloge tumače oskarovka Ema Stoun, Vilijam Dafo i Mark Rafalo žanrovski je okarakterisan kao nadrealna naučna-fantastika zasnovana na romanu Alsadria Greja. "Poor Things" prati život Bele (Ema Stoun) koja se vraća iz mrtvih posle neobičnog eksperimenta doktora Godvina Bakstera.

Maestro

Rediteljsko ostvarenje Bredlija Kupaera koje će posle prikazivanja u Veneciji debitovati na striming servisu Netflix 20. decembra ove godine je biografska drama o Leonardu Bernstajnu, američkom kompozitoru. "Maestro" je priča o njegovom neverovatnom talentu, profesionalnom i privatnom životu.

Priscilla

Film Sofije Kopole na čijem scenariju je direktno radila Prisila Prisli je još jedna velika filmska biografska priča o Prisili i njenom životu i odnosu sa Elvisom Prislijem.

The Killer

Novi film Dejvida Finčera "The Killer" sa Majklom Fasbenderom je psihološki akcioni triler zasnovan serijalu istoimenih francuskih stripova. Fasbender tumači lik koji se kratko i jasno zove "Ubica". On je plaćeni ubica i predator koji postaje plen posle neuspešno izvedenog posla.

Ferrari

Još uvek se čeka na prvi zvanični trejler za film Ridlija Skota "Ferrari" sa Adamom Drajverom u glavnoj ulozi. Filmska priča o alfa mužijaku Encu Ferariju i njegovom putu ka velikom bogatstvu je jedan od najiščekivanijih filmova ove godine.

Dva filma koja još uvek nemaju zvanične trejleru su "Hoard" britanske rediteljke Lune Karmun o životu Marije koja je odrasla u hraniteljskoj porodici posle komplikovanog odnosa sa majkom i ostvarnje poljske autore Malgorzate Zumovske "Kobieta Z..." o konzervativizmu u njenoj rodnoj zemlji. Naime, priča "Kobieta Z..." prati život oca i sina u malom mestu u Poljskoj dok dečak prolazi kroz krizu rodne disforije (rodnog nesklada).

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

01:27

JAVLJAJU MI SE LJUDI IZ SARAJEVA KOJE JE SRAMOTA! Radoš Bajić za Kurir TV: Filmski festival je od sada JEDNA OGROMNA PUTAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track