DAJANIN BATLER OTKRIVA KAKO BI PRINCEZA REŠILA RAZDOR IZMEĐU SINOVA: Bila bi skrhana kada bi znala šta se dešava sa prinčevima!
Foto: Profimedia

TUGA

DAJANIN BATLER OTKRIVA KAKO BI PRINCEZA REŠILA RAZDOR IZMEĐU SINOVA: Bila bi skrhana kada bi znala šta se dešava sa prinčevima!

Pop kultura -

Juče smo obeležili 26 godina od smrti princeze Dajane koja je 31. avgusta 1997. stradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Njen bivši batler Pol Barel koji je uz nju proveo decenije i bio njen najbolji prijatelj ispričao je da bi Lejdi Di jedina mogal da reši sukob zavađene braće Harija i Vilijama. Objasnio je kako bi princeza to i učinila, da nije bilo tog kobnog događaja.

- U celoj ovoj jednačini ona je deo koji nedostaje i da je deo toga, ništa od ovoga se ne bi dogodilo - ispričao je bivši batler princeze Dajane za The Mirror US.

Princeza Dajana, Princ Hari
foto: EPA/Duke Of Cambridge And Prince H

Sinovi princeze Dajane i Čarlsa III u sukobu su već nekoliko godina. Razdor traje od 2020. makar zvanično, a problemi su počeli daleko ranije. Da se ne radi samo o spekulacijama, pokazala su pojavljivanja braće u javnosti, kada su se jedan prema drugome ophodili kao potpuni stranci.

Situaciju je dodatno zakomplikovala knjiga o Harijevom životu "Spare", objavljena početkom ove godine i više javnih obraćanja njega i njegove supruge Megan Markl koja po mišljenju nekih, nalik Dajani. Prikazan je nedavno novi Netfliksov dokumentarac i nove sporne tvrdnje mlađeg princa podigle su novu buru.

- Ovo je tužan, tužan momenat za njih, i ne mogu da budu jedan uz drugog. Njihova majka bi im rekla: "Dečaci, odrastite. Ovo nije ono što sam želela od vas, niti što sam od vas očekivala. Pa hajde, saberite se i rešite to. Ona je jedina osoba koja bi mogla to da uradi - rekao je Pol Barel smatrajući da bi Lejdi Di ovako rešila bolan sukob, i poručio:

- Dajana bi bila shrvana kada bi znala da su njeni dečaci sada tako udaljeni. Živela je za svoje sinove, zvala ih je "moji dečaci". Svaka njena misao bila je o njima.

princ Hari, princeza Dajana, kralj Čarls
foto: John Shelley Collection / Avalon / Profimedia

"Da je Dajana živa, Hari bi bio i dalje na dvoru"

Hari je ranije ove godine rekao da ga je Vilijam napao u Kensingtonskoj palati, Megan Markl ispričala je da je plakala zbog Kejt Midlton, princ je poručio da mu je otac ukinuo finansije, a kralj je u martu sinu i snaji oduzeo Frogomor kotidž.

Princ Hari zbog kog su uvedene izmene na sajtu Bakingemske palate, prisustvovao je u maju krunisanju svog oca u Londonu, prilično distanciran od porodice. Megan nije bila tom događaju.

- Da je Dajana ovde, Hari bi i dalje bio član kraljevske porodice. Ona bi vladala i ponovo bi ih spojila - izričit je Barel koji je rekao da se Lejdi Di nadala da će njeni sinovi modernizovati britansku monarhiju jednog dana:

- Bila je jako ponosna što su njeni dečaci prinčevi, što će nastaviti tradiciju i biti deo kraljevske porodice do kraja života.

Dajana je jednom prilikom izjavila da bi volela da bude kraljica srca ljudi, a ne britanska kraljica.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Tuga je cena koja se plaća za ljubav"

- Mislim da Hari i Vilijam naravno misle na svoju majku, uvek misle na nju i na godišnjici njene smrti, ali sada moraju da razmišljaju i o još jednoj smrti, o odlasku bake Elizabete. I kako godine budu odmicale, gubiće drage ljude, to je život. Kako je naša kraljica rekla: "Cena koju plaćate za ljubav je tuga". I Hari i Vilijam sada to uče, uče šta je tuga" - napomenuo je.

Podsetimo, Elizabeta II urmla je osmog septembra prošle godine u Balmoralu u Škotskoj.

"Nikada ne možeš zaboraviti ljude koji su ti dirnuli srce"

Barel je na 26. godišnjici smrti Dajane, pričao o voljenoj princezi: "Kad nekoga voliš pa ga izgubiš, nikada ga zapravo ne zaboraviš i uspomenu na tu osobu nosiš sa sobom do kraja.

Dajana i ja smo bili jako bliski, slučajno je bila princeza i pripadala je svima vama, ali zapravo nije pripadala meni. Uvek sam bio tu na kraju dana i uvek tu da pokupim komadiće. Ali sam bio srećan jer sam bio na toj poziciji, oslanjali smo se jedno na drugo.

Princeza Dajana, saobraćajka
foto: Profimedia

Ako osetim parfem Faubourg 24, pomislim na nju. Ako čujem da neko kaže: "Da, mislim tako", pomislim da je ona. Ako čujem glasan smeh, okrenem se i pitam se: "Da li je to ona?". Jednostavne stvari u svakodnevnom životu još uvek me podsećaju na nju. Kako mogu da zaboravim tako jedinstveno, inspirativno, neverovatno ljudsko biće.

Nikada ne možeš zaboraviti ljude koji su ti dirnuli srce i ja nju nikada neću zaboraviti. Njene boje su na mom jarbolu do kraja mog života", piše Mirror.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track