ČUVENI PEVAČ UMRO U 80. GODINI: Borio se sa Parkinsonovom bolešću i demencijom
Foto: kpa / United Archives / Profimedia

u 80. godini

ČUVENI PEVAČ UMRO U 80. GODINI: Borio se sa Parkinsonovom bolešću i demencijom

Pop kultura -

Pevač Gari Rajt umro je u 80. godini, nakon borbe sa Parkinsonovom bolešću i demencijom. Njegov sin Džastin Rajt rekao je da je njegov otac preminuo juče ujutru u svojoj kući u Kaliforniji. Pre pet godina dijagnostikovan mu je Parkinson, a nedugo nakon toga i problemi sa pamćenjem.

Parkinsonova bolest je brzo napredovala prošle godine, Džastin je rekao da je njegova otac Gari Rajt zbog toga izgubio sposobnost kretanja i govora. Medicinske sestre koje su brinule o pevaču rekle su nedavno njegovoj porodici da on polako gubi bitku. Njegovi najmiliji bili su uz njega u poslednjim trenucima.

Gari Rajt je snimio sedamdesetih numere "Dream Weaver" i "Love is Alive", producirao je 12 albuma, objavio kompilacije i sarađivao sa raznim muzičarima, među kojima je bio i Džordž Harison. Svirao je klavijature na Harisonovom albumu "All Things Must Pass" i sarađivao sa njim na više njegovih pesama. Čuveni muzičar je uzvratio saradnjom.

Rajt će ostati upamćen i kao prvi mejnstrim muzičar koji je u pop muziku uveo sintisajzer, piše TMZ. Od pevača se oprostio i njegov kolega i tekstopisac Stiven Bišop.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track