DŽEMPER PRINCEZE DAJANE PRODAT ZA BASNOSLOVNU SUMU: Poznat je kao "CRNA OVCA", a aukcijska cena je oborila SVETSKI REKORD (FOTO)
Foto: Profimedia

VIŠE OD MILION DOLARA

DŽEMPER PRINCEZE DAJANE PRODAT ZA BASNOSLOVNU SUMU: Poznat je kao "CRNA OVCA", a aukcijska cena je oborila SVETSKI REKORD (FOTO)

Pop kultura -

Čuveni crveno-beli džemper princeze Dajane, koji je poznat i kao "crna ovca", prodat je na onlajn aukciji za 1.143.000 dolara na Sotbiju u Njujorku, posle dve nedelje. Kao takav, ušao je u istoriju kao najskuplji komad odeće prodat na aukciji.

princeza Dajana
foto: Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia

Bilo je ukupno 44 ponude u roku od 15 minuta za čuveni odevni predmet - što je na kraju gurnulo prodaju na neverovatnih 14 puta više od početne tražene cene od 80.000 dolara.

Princeza Dajana je prvi put obukla vuneni džemper – sa motivom ovaca, a posebno istaknutom crnom ovcom – na polo meču svog verenika, tadašnjeg princa od Velsa, juna 1981.

Inače, ova prodaja je i rekord u ceni za bilo koji džemper prodat na aukciji. Prethodno je taj rekord držao zeleni kardigan Kurta Kobejna, frontmena grupe Nirvana, koji je prodat za 334.000 dolara 2019. godine.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track