POKRENUTNA HITNA ISTRAGA O PROBLEMATIČNOM GLUMCU: Terete ga za zlostavljanje, napade i nasilje, a oni su prekinuli SVE VEZE
Foto: Profimedia

optužen

POKRENUTNA HITNA ISTRAGA O PROBLEMATIČNOM GLUMCU: Terete ga za zlostavljanje, napade i nasilje, a oni su prekinuli SVE VEZE

Pop kultura -

Produkcijska kuća Bannijay UK, koja je producirala Big Brother's EFourum i Big Brother's Big Mouth početkom 2000. pokrenula je hitnu istragu protiv Rasela Brenda, koji je od 2004. do 2006. bio voditelj emisije Big Brother.

Nekoliko sati pre toga dobrotvorna organizacija prekinula je svaku vezu sa ovim glumcem, koji je optužen za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje, od 2006. do 2013. godine.

Rasel Brend
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Iz produkcijske kuće saopštili su da su pokrenuli hitnu istragu protiv 48.- godišnjeg glumca koji se optužuje za nasilno i predatorsko ponašanje. Rasel Brend negirao je optužbe tvrdeći da su svi odnosi bili sporazumni.

Humanitarna organizacija koja se bavi borbom protiv zlostavljanja žena obustavila je svaku saradnju sa Raselom Brendom nakon zastrašujućih optužbi. Iz organizacije koja je posvećena i borbom za zaštitu dece saopštili su da su "duboko uznemireni" svedočenjem jedne od žena koje su prijavile Brenda za nasilje, pa su istakli da im je prioritet zaštita sigurnosti i dobrobiti svih žena i devojaka.

Fotografija Rasela Brenda i dalje se na nalazi na početnoj strani sajta ove organizacije kao i člana o tome kako je pomagao ovom udruženju. Verovatno je samo pitanje vreme kada će to biit uklonjeno.

Rasel Brend
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U saopštenju organizacije se navodi: "Rasel Brend postao je član naše dobrotvorne organizacije 2022. nakon što je čuo za neke od neverovatnih majki kojima smo pomogli da se oslobode zavisnosti od droge. Želeo je da podrži naše akcije i prikupi novac kroz svoju Fondaciju Stay Free.

Teško je obraditi današnja medijska otkrića, ali naš prioritet ostaje i biće sigurnost i dobrobit svih žena i devojaka sada i u budućnosti. Prekinuli smo saradnju sa Raselom Brnedom i Fondacijom Stay Free.

Kao dobrotvorna organizacija čije vrednosti stavljaju glasove žena u centar pnoga što radimo, uvek dajemo prioritet zaštiti žena, žrtava nasilja i zlostavljanja i osnažujemo ih da žive bez nasilja i straha", piše Daily mail.

Optužbe protiv Rasela Brenda iznete su istrazi Sandej tajmsa, Tajmsa i Dispačes Kanala 4. Četiri žene otužile su ga za seksualne napade između 2006. i 2013. godine, jedna od njih bila je u tom periodu maloletna.

(Kurir.rs/blicŽena)

Bonus video:

00:51

SA SVOJIM PREMIJERA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac otkrio da ne podnosi gužve: Volim da se nikome ne javim i na miru da gledam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track