SLAVNA GLUMICA BORI SE SA BIPOLARNIM POREMEĆAJEM: Evo šta je bio OKIDAČ za njeno mentalno stanje, a ima veze sa njenim suprugom
Foto: Profimedia

provela kratko vreme u mentalnoj ustanovi

SLAVNA GLUMICA BORI SE SA BIPOLARNIM POREMEĆAJEM: Evo šta je bio OKIDAČ za njeno mentalno stanje, a ima veze sa njenim suprugom

Pop kultura -

Glumica Ketrin Zita-Džons danas slavi 54. rođendan. Holivudska diva može se pohvaliti idiličnim brakom s Majklom Daglasom, osvojenim Oskarom, ali i titulom seks-simbola 1990-ih.

Proslavila se još kao 19-godišnjakinja ulogom u britanskoj seriji "Divni majski pupoljci", a kasnije i u filmu "Zoro: maskirani osvetnik", za koji tvrdi da je bio prekretnica u njenoj karijeri, ali i životu. Oskarovac Majkl Daglas zaljubio se u Ketrin nakon što ju je video u filmu Zoro.

Ketrin Zita Džons, Antonio Banderas
foto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

Majkl, koji s glumicom deli i rođendan, dogovorio je sastanak sa zvezdom u usponu, a venčali su se 18. novembra 2000. na ceremoniji punoj zvezda u njujorškom hotelu Plaza uz serenadu velškog hora. Par ima dvoje dece, sina Dilana Majkla rođenog 8. avgusta 2000. i kćer Keris Zitu Daglas rođenu 20. aprila 2003.

Ketrin Zita Džons, Majkl Daglas
foto: Profimedia

2011. prijavila se u ustanovu za mentalno zdravlje

U avgustu 2013. Majkl i Ketrin šokirali su obožavatelje kada su objavili da su se razveli nakon 13 godina braka. Ipak, do aprila 2014. su se pomirili, a 2015. Majkl je rekao da je njihov brak "jači nego ikad". Nakon skoro 23 godine braka i 25 godina veze holivudski par je još uvek zajedno, a na društvenim mrežama često dele zabavne momente svog porodičnog života.

Ketrin Zita Džons
foto: Profimedia

Još 2011. Ketrin Zita-Džons prijavila se u ustanovu za mentalno zdravlje kako bi lečila svoj bipolarni poremećaj, a u javnosti nije želela govoriti o svojoj bolesti. U to vreme njen menadžer objavio je izjavu u kojoj stoji: "Nakon što se nosila sa stresom prošle godine, Ketrin je donela odluku da se prijavi u ustanovu za mentalno zdravlje na kratak boravak radi lečenja svog bipolarnog poremećaja."

Majkl Daglas, Ketrin Zita Džons
foto: Mario Mitsis / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ketrin je tada javnosti otkrila da je dijagnoza raka njenog supruga Majkla Daglasa bila okidač za pogoršanje njenog mentalnog zdravlja priznavši da je bipolarni poremećaj nešto s čim se nosi već dugo i da su nespavanje, briga i stres bili najveći okidači.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track