RODITELJI JE KRILI ZBOG BOGOVSKE LEPOTE, A POSTALA SAN SVAKOG MUŠKARCA: Puni 59. godina, a i dalje uzdišu za ovom fatalnom ženom
Foto: Profimedia

prelepa!

RODITELJI JE KRILI ZBOG BOGOVSKE LEPOTE, A POSTALA SAN SVAKOG MUŠKARCA: Puni 59. godina, a i dalje uzdišu za ovom fatalnom ženom

Pop kultura -

Italijanska glumica Monika Beluči 30. septembra proslavlja 59. rođendan, a da su za nju godine samo broj dokazuje svojom bezvremenom lepotom.

Atraktivna crnka, koja zazire od estetskih operacija, s godinama se uopše nije promenila.

Monika Beluči
foto: Profimedia

- Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monika koja za svoju lepotu može da zahvali isključivo genima.

- Ne vežbam, ne trčim, volim puno da jedem, jednostavno rečeno - lenja sam! I od toga ne bežim - rekla je glumica.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Ova Italijanka rođena je 30. septembra 1964. godine u gradiću Čita di Kastelo (Citta di Castello) u pokrajini Umbriji kao jedinica u maloj, skromnoj porodici, kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

U detinjstvu je često gledala filmove Sofije Loren i maštala o glumačkoj karijeri. Njen otac izjavio je kako kao mala i nije bila nešto lepa no, ulaskom u tinejdžerske godine pretvorila se u pravu lepoticu. Navodno, pričalo se da su je njeni roditelji krili koliko su god mogli, uplašeni šta bi njena lepota mogla da uradi.

Monika Beluči
foto: Profimedia

U svet šoubiznisa Monika je ušla pre više od 40 godina. Karijeru modela započela je sa nepunih 16, a kasnije se okrenula glumi i ostvarila svetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga.

S obzirom da joj je hobi posao unosan posao, Beluči je odustala od fakulteta i ispisala se sa studija prava u Peruđi. Još 1988. godine preselila se u Milano i sklopila ugovor s modnom agencijom Elit i snimala za svetski poznate brendove kao što su Dolce&Gabbana i Dior.

Monika Beluči
foto: Revelations Entertainment / Entertainment Pictures / Profimedia

Dve godine kasnije udala se za italijanskog fotografa Klaudija Karlosa Basu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno venčali. Bili su zajedno samo godinu dana pre nego što su se venčali. No brak je potrajao svega 18 meseci. Nakon manekenskog uspeha Monika je upisala i satove glume kako bi se okušala na velikom platnu.

Prva veća uloga bila joj je 1992. godine u filmu Drakula reditelja Frensisa Forda Kopole, gde je glumila jednu od tri Drakuline vampirske neveste.

Nedugo nakon snimanja Drakule, Monika se zaljubila u francuskog kolegu Vensana Kasela, s kojim je dobila dve ćerke, Devu i Leoni.

Monika Beluči
foto: OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP / Profimedia

Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine i venčali. Međutim, ljubav je nakon 14 godina pukla i par se rastao.

Nikada se nije bojala da uradi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

Monika Beluči
foto: OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP / Profimedia

Uprkos njenom velikom uspehu i prezgodnim muškarcima koje je zavela, žene ipak najviše zavide Monici na njenoj lepoti. A kako se ona sama odnosi prema svojim godinama najviše govori ova njena izjava:

- Šta ću raditi kada ostarim i kad me moja slika u ogledalu više ne bude radovala? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu, gledaću u svoju decu - rekla je glumica svojevremeno.

Kim Kardašijan, Monika Beluči
foto: Printscreen/Instagram

Svetsku slavu i status najseksi žene svieta glumica je stekla glavnom ulogom u italijanskom filmu "Malèna" iz 2000.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u kontroverznom "Stradanju Isusuovom" Mela Gibsona, gde se poprilično odmakla od svog seksepilnog imidža i ustaljenih uloga.

Za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik. Naime, poznato je da glumica tečno govori francuski, engleski i španski.

Godine 2015. ulogom u filmu o Džejmsu Bondu "Spectre" postala je najstarija Bond devojka u istoriji franšize.

Monika Beluči, Tim Barton
foto: Jaak Moineau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumila je u u Kusturičiniom filmu "Na mlečnom putu" iz 2016. godine, a njeno prijateljstvo sa Slobodom Mićalović kojoj redovno komentariše fotografije na Instagramu i ostavlja emotikone srce, oduševljava ovdašnju javnost.

Svojevremeno je prošetala pistom na modnoj reviji Dolce&Gabbane s Izabelom Rosellini, Evom Hercigovom i Helenom Kristensen.

Monika Beluči
foto: Profimedia

- Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje da imam energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vreme za preporod - rekla je Beluči.

Bila je u vezi sa 18 godina mlađim francuskim umetnikom Nikolasom Lefebvreom od 2018. do 2019. godine, a onda su početkom ove godine počela šuškanja da je u vezi sa slavnim režiserom.

Monika Beluči, Tim Barton
foto: Carlos Del Pozo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naime, u februaru ove godine saznalo se da je lepa glumica u vezi s proslavljenim rediteljem Timom Bartonom. Jasno je da je prelepa Monika neprestano pod budnim okom paparaca pa je zaista čudno da je svoju novu vezu uspela da sakrije puna četiri meseca.

Iako se par upoznao pre čak 16 godina, ljubav je planula nakon što mu je Monika na Lumière Film Festivalu u oktobru prošle godine uručila nagradu za životno delo.

Monika Beluči, Tim Barton
foto: Carlos Del Pozo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Čini se da joj nova veza godi jer je glumica naprosto procvetala otkako je s Bartonom. Ona je za francuski magazin El potvrdila vezu juna ove godine.

"Šta da vam kažem. Drago mi je da sam ga upoznala. To je jedan od onih susreta koji se možda desi u životu. Znam čoveka, volim ga, a sada ću upoznati i reditelja Tima Bartona, nova avantura počinje", rekla je ona misleći na ulogu u filmu Bitlđus 2 koji se snima u Londonu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track