MUČNO SE IŽIVLJAVALI NAD NJOM PRED VEZANIM SUPRUGOM: Nakon 21 godine braka saznala da joj je muž GEJ, a evo kako danas izgleda
Foto: printScreen Jutjub

zadesile je životne nevolje

MUČNO SE IŽIVLJAVALI NAD NJOM PRED VEZANIM SUPRUGOM: Nakon 21 godine braka saznala da joj je muž GEJ, a evo kako danas izgleda

Pop kultura -

Dva puta je bila nominovana za nagradu Emi i za Zlatni globus za ulogu Fren Fajn u seriji 'Dadilja', koja ju je lansirala u jednu od najprepoznatljivijih glumica. S upečatljivim nazalnim glasom Fren Drešer oduševljevala je generacije, a danas slavi 66. rođendan.

Printscreen Twitter, Fren Drešer
foto: Printscreen Twitter

Karijeru je započela kao misica koja je predstavljala državu Njujork, a vrlo je rano upoznala i muškarca za kojeg se udala 1978. Bila je reč o Piteru Džejkobsonu, od kojeg se razvela nakon 21 godine braka jer joj je 1999. priznao da je homoseksualac. Iako je ljubav pukla, oni su ostali u prijateljskim odnosima i dugo su poslovno sarađivali. U jednom intervjuu je Fren otkrila kako joj je bilo u braku s njim.

Fren Drešer, Mark Džejkobson
foto: John Salangsang for People / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Naša ljubav je jedinstvena, retka i beskrajna. Osim kada je iritantan', istakla je. Nakon vesti da joj je suprug homoseksualac, bila mu je velika podrška. Aktivno se uključila u grupe za isticanje prava LGBTQ zajednice. S Piterom je imala posebnu vezu, a nikad ne može zaboraviti traumatično iskustvo koje su doživeli u braku.

Sedam godina su već bili u braku kada su u njihov dom u Los Anđelesu 1985. provalila dvojica pljačkaša. Silovali su Fren i njenu prijateljicu i držali im pištolj prislonjen na glavu. Pitera su vezali i naterali da sve gleda, a glumica se od užasa oporavljala godinama. Još duže joj je trebalo da o tome progovori. Fren je kasnije otkrila da joj je 2000. dijagnostikovan rak grlića maternice, zbog čega je prošla tešku operaciju. Nikada nije imala decu.

Fren Drešer
foto: Profimedia

Fren se nakon Pitera udala za Šivu Ajadarija (59) u septembru 2014., ali su prekinuli 2016. godine, a u januaru 2020. otkrila je da ima 'prijatelja s povlasticama'.

'Imam bivšeg muža homoseksualca kojeg volim i on ispunjava mnoge moje potrebe. Imam prijatelja s povlasticama. Sastajemo se dvaput mesečno, što je i više nego dovoljno', izjavila je Drešer.

Prepoznatljive velike punđe i crnih lokni se rešila, ali ne i vrckavog karaktera. Ipak, mnogi su primetili kako Fren nisu strani estetski zahvati. Na društvenim mrežama je vrlo aktivna, tamo je prati više od 1,1 miliona ljudi i često se uključuje u razne akcije.

(Kurir.rs/Story.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track