DOKTORI SU JOJ REKLI DA NIKAD NEĆE PROHODATI, A ONA URADILA MNOGO VIŠE: Od njene neverovatne priče zastaje dah! Prava je pobednica
Foto: Printscreen

FOTO

DOKTORI SU JOJ REKLI DA NIKAD NEĆE PROHODATI, A ONA URADILA MNOGO VIŠE: Od njene neverovatne priče zastaje dah! Prava je pobednica

Pop kultura -

Ima samo 21 godinu, a već je dostigla visine koje bi većina ljudi smatrala nedostižnim. I nije u pitanju samo jedna izvanredna stvar, već mnoštvo njih. Eli Goldstin ušla je u istoriju 2020. godine, kada je postala prvi model sa Daunovim sindromom.

Saradnja sa kućom Guči bila je samo početak. U njenoj radnoj biografiji već je upisano sedam naslovnih strana prestižnih magazina, uključujući onu za britanski Vog.

Ipak, devojčica iz Eseksa za jedno od najvećih dostignuća u dosadašnjem životu smatra trenutak koji se dogodio svega nekoliko časova posle njenog rođenja. Tog decembra 2001. doktor je savetovao njenim roditeljima Ivon i Marku da je ne hrane, jer nije bio siguran da li će beba biti u stanju da drži flašicu.

- Stavila bih cuclu između desni i čvrsto je držala. Nisam je puštala - priča Eli tokom razgovora za Hello, na to je njena majka dodala:

- Tačno je znala šta želi.

Eli Goldstrin bila zvezda fakulteta!

Memoari vrve od zabavnih epizoda i veselih momenata. Tokom proseca pisanja Eli je zajedno sa mamom evocirala uspomene na prošle dane. Kada je ugledala svet, lekar je rekao roditeljima da njihovo dete nikad neće prohodati, da neće moći da govori ili upiše fakultet. No, svima koji su verovali u takav ishod dokazala je da su pogrešili.

Sila prirode, energije i radosti, Eli, koja je sa svega šest meseci imala operaciju na otvorenom srcu zbog urođenog defekta, školovana je plesačica i uspešan model koji trenutno studira scenske umetnosti.

San joj se ostvario

Strast prema odevanju javila se još u ranim detinjstvu. Od tada je maštala o naslovnoj strani magazin Vog. Sad se ostvari u maju:

- Pomislila sam:,,Da li je ovo stvarno ili samo sanjam?" - priznaje Eli, pa dodaje:

- Nisam bila nervozna tokom slikanja. Samo sam osetila veliko uzbuđenje i bila sam budna. Dopalo mi se.

- Ulazila je u svaku radnju, tražila magazin i stavljala ga na prednji deo polica - otkriva Ivon.

Najveći cilj Eli je ostvarila već u svojoj 21. godini, a šta je sledeća stanica?

- Njujork - otkriva uzbuđeno ona i dodaje:

- Tokom lokdauna nisam mogla da putujem do Amerike. Volela bih da hodam pistom na njujorškoj nedelji mode.

- Moji snovi su se ostvarili, Daunov sindrom nikada me nije usporavao na tom putu. Ako u vašem životu postoji neko ko ima isti problem ili neki drugi oblik invaliditeta, treba da se radujete onome što može da uradi, a ne da brinete zbog onoga što ne može.

(Kurir.rs/Republika)

Bonus video:

02:22

SLIKAR ROĐEN SA DAUNOVIM SINDROMOM: Njegove slike krase ministarske kabinete, Beli dvor i objekte u inostranstvu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track