SLAVNI GLUMAC DEFINITIVNO ODLAZI U PENZIJU: "Radio sam do 90. godine života, sada je odluka KONAČNA" (FOTO)
Foto: Profimedia

POVLAČI SE SA GLUMAČKE SCENE

SLAVNI GLUMAC DEFINITIVNO ODLAZI U PENZIJU: "Radio sam do 90. godine života, sada je odluka KONAČNA" (FOTO)

Pop kultura -

- Stalno govorim kako ću u penziju. Sada zaista i hoću. Shvatio sam da sam tu u glavnoj ulozi i dobio sam sjajne kritike... Šta još mogu napraviti da bude bolje od toga? - rekao je Majkl Kejn, 90-godišnji glumac koji je u bogatoj karijeri osvojio i dva Oskara i tri Zlatna Globusa, nagrade BAFTA i još mnogo toga, te glumio u nekim od najvećih filmskih hitova 20. i 21. veka, poput "Velikog posla u Italiji", "Kućnih pravila" do "Batmana" i "Interstellara". Kejn je igrao u više od 160 filmova tokom svoje dugogodišnje karijere.

Poslednji njegov nastup je onaj u filmu "The Great Escaper", koji je premijeru imao 6. oktobra u britanskim bioskopima. U njemu Kejn igra lika Bernija Džordana, stvarnog veterana II svetskog rata, koji je pobegao iz staračkog doma da bi došao na obeležavanje sećanja na Dana D u Francuskoj. Njegovu suprugu glumila je još jedna glumačka legenda, Glenda Džekson, koja je umrla u junu, nakon završetka snimanja.

Majkl Kejn, glumac
foto: EPA

- Neću više dobijati glavne uloge. Nema glavnih glumaca u 90-ima, nego su to zgodni, mladi muškarci i žene. Zato sam pomislio kako bih mogao sada otići. - objasnio je Kejn koji je tri puta odbio angažman u filmu pre no što je prihvatio ulogu, jer je smatrao da je već u "glumačkoj penziji".

Nova najava o penziji dolazi dva meseca pre no što će se na policama knjižara pojaviti Kejnov kriminalistički roman "Deadly Game". Glavni lik bivši je pripadnik specijalne vojne jedinice, a sada viši policijski inspektor Hari Tejlor koji voli prilagođavati pravila i ne ceni autoritete. I suočava se s neonacistima, ruskim tajkunima i drugim moćnim neprijateljima.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

- Godinama sam želeo da napišem triler. To je žanr koji oduvek najviše volim čitati. Sjajno sam se osećao radeći na knjizi i saradnji s Huderom (izdavači) oko objavljivanja. Nadam se da će čitaoci uživati u upoznavanju Harija Tejlora podjednako kao ja. - kazao je.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Iako je Kejn u odličnoj formi, na premijeri novog filma nosio je štap, koji često ima u javnosti od 2018. godine kada je pao i slomio skočni zglob. Na premijeri su mu društvo pravili supruga Šakira, s kojom je u braku pola veka, te kćeri Dominik (67) i Nataša (50).

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track