PRAVO JE ČUDO ŠTO SAM ŽIVA I MOGU DA PRIČAM: Zvezda IGRE PRESTOLA na vrhuncu karijere imala 2 MOŽDANA UDARA, a sve je počelo ovako
Foto: Profimedia

borbena

PRAVO JE ČUDO ŠTO SAM ŽIVA I MOGU DA PRIČAM: Zvezda IGRE PRESTOLA na vrhuncu karijere imala 2 MOŽDANA UDARA, a sve je počelo ovako

Pop kultura -

Glumicu Emiliju Klark publika širom sveta zavolela je kao Deneris u hit seriji "Igra prestola", a ona danas proslavlja 37. rođendan. Izgradila je neverovatnu karijeru, ali iako je mlada suočila se sa najozbiljnim životnim problemima, a kako tvrdi upravo ju je uloga u hit serijalu "Igra prestola" zaštitila na isti način kao što su zmajevi čuvali Deneris.

Igra Prestola
foto: HBO promo

Ljubav prema sceni rodila joj se zbog očevog posla jer je često prisustvovala predstavama u pozorištu gde je radio. Dva puta je bila odbijena na koledžu za glumu, te je jedno vreme putovala svetom pre nego je upisala dramu u Londonu, a diplomirala je 2009. godine.

Ulogu hrabre, inspirativne Deneris igrala je punih osam sezona, a za nju je dobila veliki broj nagrada.

Godine 2017. postala je najplaćenija televizijska glumica, "naplaćujući" čak milion i po dolara po epizodi.

Emilija Klark
foto: Stephen Lovekin / Getty images / Profimedia

- U početku prve sezone nisam imala pojma šta radim. To je bio moj treći put na setu i odjednom su mi tražili da snimam potpuno naga. Bilo je šokantno i užasavajuće. Nisam znala šta oni žele, nisam znala čak ni šta ja želim - govorila je ranije i dodala:

- Uloga Deneris mi je obeležila život, uvek ću joj biti odana, u to ime imam tetovažu moja tri zmaja na zglobu.

Moždani udar

Njenu blistavu karijeru umalo je zaustavio hemoragijski moždani udar prouzrokovan pucanjem aneurizme u mozgu, koji je doživela 2011. godine.

Emilija Klark, Igra Prestola, Deneris Targerijen
foto: Profimedia

Tada je, kako je ranije opisala, osetila "nezamisliv" bol u glavi, ali je na vreme otišla kod doktora, te je uspela da se vrati na posao samo par nedelje posle, taman za snimanje druge sezone.

Samo dve godine kasnije, tragedija se ponovila i ovaj put donela mnogo ozbiljnije posledice. Glumica je posle drugog moždanog udara, 2013, razvila afaziju i privremeni gubitak pamćenja.

- Veliki deo mog mozga više nije u funkciji, pravo je čudo što sam živa, što mogu da pričam, radim, doktori su u šoku, kao i ja. Definitivno sam imala sreće - izjavila je hrabra "džepna Venera", kako je često nazivaju u medijima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:00

AMMARE, OŽENI ME!: Prija mi kad dobijam poruke na Instagramu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track