PERVERZNI SULTAN VAŽI ZA NAJSKANDALOZNIJEG SVETSKOG LIDERA: Oženio se rođakom, pa dobio 12 dece sa 3 različite žene (FOTO)
Foto: Profimedia

OPSEDNUT BAHANALIJAMA

PERVERZNI SULTAN VAŽI ZA NAJSKANDALOZNIJEG SVETSKOG LIDERA: Oženio se rođakom, pa dobio 12 dece sa 3 različite žene (FOTO)

Pop kultura -

Sultan od Bruneja Hasanal Bolkiah (77) jedan je od najskandaloznijih svetskih lidera. Njegovo ime postalo je sinonim za bahatost te blud i nemoral, a navodno je opsednut se*som. Ima čak 12 dece s tri različite žene. 1965. oženio je prvu rođaku Pengiran Anak Salehu koja mu je rodila šestero dece, od kojih je prvi princ Al-Muhtade Bilah.

Na Brunejima su poligamni brakovi legalni, što je kontroverzni sultan itekako iskoristio pa je 1982. oženio Mariam Abdul Aziz koja je radila kao stjuardesa u vazduhoplovnoj firmi. Dobili su četvoro dece i razveli se 2003. godine. Njegova treća supruga je bivša TV voditeljka Azrinaz Mazhar Hakim. Venčali su se 2005. i dobili dvoje dece pa razveli 2010. godine.

Sultan od Bruneja
foto: EPA / Stringer

U aprilu 2019. Hasanal Bolkiah dospeo je u središte svetske pažnje kad je pooštrio ionako rigorozan zakon iz 2013. zasnovanom na šerijatskom pravu. Tako su danas u Brunejima na snazi brutalne kazne, uključujući kamenovanje do smrti, amputacija udova, bičevanje, i to za postupke koji se u većini države ni ne tumače kao prekršaji - prevara, vanbračna trudnoća, nošenje neprikladne odeće, homoseksualnost...

Sultan od Bruneja, Hasanal Bolkijah
foto: Profimedia

I dok se vladarska porodica dobro zabavlja, to ne važi za ostatak zemlje - u Brunejima je zabranjen alkohol, nema diskoteka, noćnih klubova, zabranjeno je slaviti Božić pa čak i kititi prozore.

Suprotno svim zakonima koje je doneo, sam sultan živi raskalašno u palati s 1.788 soba, 257 kupatila, 5 bazena, džamijom, banket salom i garažom u kojoj je parkirano 110 automobila. O bogatstvu govori i to što je za svoj 50. rođendan želeo da mu peva Majkl Džekson, a samo za tu priliku izgradio je stadion i dao 17 miliona dolara za tri koncerta.

(Kurir.rs/Insider)

Bonus video:

02:48

Bahanalije na nastupu Miljane Kulić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track