BRED PIT JEDNIM MEJLOM RASKRINKAO ANĐELINU DŽOLI: Obelodanio PISMO koje joj je poslao RUSKI OLIGRAH! Sad je SVE JASNO
Foto: Cubankite / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com, Profimedia

NOVI UDARAC U RATU

BRED PIT JEDNIM MEJLOM RASKRINKAO ANĐELINU DŽOLI: Obelodanio PISMO koje joj je poslao RUSKI OLIGRAH! Sad je SVE JASNO

Pop kultura -

Vrlo blisko prijateljstvo Anđeline Džoli s ruskim oligarhom Jurijem Šeflerom, čovekom koji je optužen za zaveru sa slavnom glumicom protiv njenog bivšeg supruga, Breda Pita, otkriveno je u imejlu koji je poslao sam preduzetnik, u kojem poziva Džoli da provede noć u njegovom škotskom dvorcu, tvrdi Daily Mail.

Šefler (56) je poručio 48-godišnjoj Džoli da bi trebalo da dođe i poseti ga u njegovom raskošnom domu na imanju Tulchan u Škotskoj, nekoliko meseci nakon što mu je prepisala svoju polovinu vinograda koju je posedovala s Pitom, donosi ekskluzivno Daily Mail. Taj potez pokrenuo je veliki rat između bivšeg para, koji još uvek traje. Nakon što je Džoli u oktobru 2021. prodala Šefleru svoj udeo u francuskoj vinariji, Chateau Miraval, Pit ju je tužio za kršenje ugovora, a od tada optužuje Šeflerovu kompaniju za pokušaj neprijateljskog preuzimanja vinskog poslovanja.

Jurij Šefler
foto: QUIMI / The Photo One / Profimedia

Sada, razmena elektronske pošte između Šeflera i Džoli, koja je uključena u niz novih sudskih dokumenata koje su dostavili advokati 59-godišnjeg glumca, pokazuje koliko je jaka njihova veza, pri čemu baron votke optužuje Pita za pokušaj "sabotiranja" njihovog poslovnog odnosa. U poruci od 25. maja 2022, mogul je napisao Džoli da su ona i njeno šestoro dece dobrodošli da ga posete u njegovom domu, te je poručio zvezdi da mu se obrati ako joj ikad zatreba njegova pomoć. Nije poznato da li je Džoli ikada otišla na odmor u dvorac.

Anđelina Džoli
foto: Ave Phoenix / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Ovim pismom želeo bih da vam se zahvalim na dogovoru koji smo sklopili. Zadovoljan sam njime uprkos trenutačnim nesuglasicama s gospodinom Pitom u vezi s njegovim pokušajima sabotiranja i izbegavanja potpisivanja deoničarskog sporazuma. Međutim, nadam se da ćemo s vremenom postati partneri vredni poverenja i da ćemo uživati u zajedničkom poslovanju. Ako vam u bilo kom trenutku bude potrebna moja pomoć, obratite se na... (broj je redigovan). Poziv da posetite moje imanje Tulchan u Škotskoj ostaje otvoren za vas i vašu decu u bilo kom trenutku. Najtopliji pozdrav.", napisao je u poruci biznismen koji je svoje imanje u Škotskoj kupio za 30,3 miliona dolara 2017. godine. Džolin tim za odnose s javnošću nije odgovorio na upit za komentar Daily Mail-a.

Bred Pit
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Pit i Džoli, koji su se razveli 2016, zajedno su 2008. kupili vinograd koji se nalazi na jugu Francuske za oko 27 miliona dolara i postali ravnopravni vlasnici imanja, kao i preduzeća za proizvodnju vina. Džoli je svoj deo prodala Tenute del Mondo, vinskom ogranku grupe Stol, u vlasništvu ruskog biznismena Šeflera u oktobru 2021. za 67 miliona dolara.

Nakon toga, Pit je tvrdio da je njegova bivša povukla potez bez da ga je o tome obavestila, te ju je optužio da je pokušala namerno da našteti poslovnom ugledu i potkopa njegovu investiciju dok se nepravedno obogatila, piše Daily Mail.

Anđelina Džoli, Dejvid Mejer de Rotšild
foto: LAGOSSIPTV/BUZZIPPER / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Bred je kroz značajna finansijska ulaganja i godine truda izgradio vrlo uspešnu porodičnu firmu. Miravalu je u skladu s tim značajno porasla vrednost od 2008. i sada vredi stotine miliona dolara. Anđelina je nastavila, a zatim i izvršila navodnu prodaju u tajnosti, namerno držeći Breda u neznanju i svesno kršeći njegova ugovorna prava", napisali su Pitovi advokati tada.

Međutim, u imejlu koji je dobio Vanity Fair, Džoli je navodno rekla Pitu 21. januara 2021. da planira da proda svoj udeo u firmi jer "ne želi da bude uključena u posao koji je usredsređen na alkohol ili ponovo poseti mesto koje je označilo početak kraja njihove porodice". List je izvestio da je Pit planirao da od nje kupi deonice, ali nakon što je odbila da potpiše ugovor o tajnosti koji bi je sprečio da javno govori o njihovoj čuvenoj svađi u avionu, pregovori su propali.

Bred Pit
foto: Profimedia

U svojoj tužbi, međutim, Pit je naveo da je odustala od njihovog dogovora jer je bila ljuta zbog odluke o starateljstvu koja uključuje njihovu decu, te da je on saznao da je prodala svoje deonice Stoli grupi preko medija.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:24

NABAVILA SAM MAŠINU KOJU KORISTI BRED PIT! Didi džej o laseru koji pravi ČUDA: Žene kažu da posle tretmana LEBDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track