"ONA JE OTROVNI PATULJAK" Zbog nje se odrekao žene i deteta, ubili ga PRED KUĆOM, nasledila MILIONE, a onda je isplivala ISTINA
Foto: Enrique Shore / Alamy / Alamy / Profimedia

O NJOJ GOVORE SAMO NAJGORE

"ONA JE OTROVNI PATULJAK" Zbog nje se odrekao žene i deteta, ubili ga PRED KUĆOM, nasledila MILIONE, a onda je isplivala ISTINA

Pop kultura -

Rok zvezda Džon Lenon i japanska umetnica Joko Ono (90) do danas su ostali jedan od najpoznatijih slavnih parova, a za udovicu legendarnog pevača mnogi i danas imaju samo najgore reči.

Par se upoznao u Londonu 1966. godine, kada je Lenon svratio na Jokinu samostalnu izložbu. Ubrzo nakon toga, započeli su aferu, koja je Lenona navela da napusti svoju prvu ženu, Sintiju Lenon, i njihovog petogodišnjeg sina Džulijana.

Džon Lenon, Joko Ono
foto: Bron: ANP Historisch Archief / Ruud Hoff

"Kada sam se zaljubio u Joko, znao sam da je ovo drugačije od svega što sam ikada znao. Ovo je više od rekorda, više od zlata, više od svega", rekao je Lenon jednom prilikom.

Sudbonosno "da" izrekli su 1969. na Gibraltaru, a samo godinu dana kasnije Bitlsi su objavili da se rastaju. Ovo je kod obožavatelja, ali i medija izazvalo velika nagađanja, te su ubrzo okrivili Joko za raspad voljenog benda. Uz to, mnogi su smatrali da je pevač zbog nje postao zavisnik od heroina.

Džon Lenon, Joko Ono
foto: Profimedia

U braku su dobili sina Šona, a pet godina nakon njegovog rođenja,1980, Lenon je ubijen ispred njihovog stana u Njujorku. Samo dan nakon njegove tragične smrti, Ono je izjavila da sahrane neće biti, pa je Lenonov pepeo prosula po Central Parku.

Pevač je čitavo bogatstvo ostavio upravo Joko i njihovom sinu, dok prvoj supruzi i sinu nije ostavio ništa. Umetnicu su zbog toga prozvali "najodvratnijom ženom svih vremena", a govorilo se i da ga je uhodila mnogo pre nego što su se "slučajno" upoznali u galeriji.

Joko Ono
foto: Profimedija

Ni Lenonova porodica nije bila oduševljena njegovom izabranicom, a navodno ju je pevačeva tetka prozvala "otrovnim patuljkom". Nisu je voleli ni drugi članovi Bitlsa, te nisu želeli ni da je vide na probama. Nakon njegove smrti, Joko je postala bogata žena, te se njeno bogatstvo procenjuje na oko 700 miliona dolara.

Poslednjih nekoliko godina kreće se pomoću kolica, pa se nagađalo da je doživela moždani udar. Ipak, njeni bliski prijatelji ovo su negirali rečima: "Jedini udar koji je Joko Ono doživela je udar kreativnosti".

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

04:30

LJUBAVNA PRIČA DEJANA STANKOVIĆA: Dao pobednički go na derbiju, pa upoznao sadašnju suprugu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track