PENA MI JE IŠLA NA USTA, BILA SAM POTPUNO MODRA! Glumica bila na INTENZIVNOJ NEZI: Nije slutila da će je OVA GREŠKA skupo koštati
Foto: Pritnscreen/youtube

evo šta se desilo

PENA MI JE IŠLA NA USTA, BILA SAM POTPUNO MODRA! Glumica bila na INTENZIVNOJ NEZI: Nije slutila da će je OVA GREŠKA skupo koštati

Pop kultura -

Slavna glumica Bruk Šilds otkrila je da je nedavno doživela napad zbog čega je hitno prebačena u bolnicu. Zvezda "Pretty Baby" priprema se za svoj prvu samostalni šouu u čuvenom The Carlyle kada se srušila. U nemiloj situaciji pomogao joj je čuveni kolega. Sve detalje iznela je u intervjuu za "Glamour".

- Pila sam toliko vode, a nisam znala da imam nizak nivo natrijuma. Čekala sam Uber. Sišla sam niz stepenice i očigledno izgledala čudno jer su me ljudi koji su bili sa mnom pitali: "Da li si dobro? - rekla je Bruks Šilds kojoj se stanje pogoršalo nakon što je stigla u čuveni L'Artusi u Njujorku.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Nastavila je:

- Ulazim, prilaze mi dve žene, ja ih ne poznajem, smračilo mi se pred očima. Ruke su mi pale na bok, a ja sa "išla" glavom napred. Doživela sam napad - išla mi je pena na usta, bila sam potpuno modra, pokušavala sam da progutam jezik. Naredno čega se sećam jeste da su me odveli u kola hitne pomoći. Stavili su mi masku za kiseonik.

Glumicu (58) je u vozilu Hitne pomoći držao za ruku njen kolega Bredli Kuper. Kako se čuveni glumac našao na tom mestu? Somelijer u restoranu L'Artusi pokušao je da kontaktira supruga Bruk Šilds Krisa Henčija, a onda je došao do pomoćnika koji je zamolio drugog asistenta da pozove Kupera da pomogne jer je on bio u blizini.

- Bilo je kao da sam ušetala sa Isusom - našalila se kasnije glumica o neobičnoj situaciji i velikoj pomoći Bredlija Kupera. Lekari su joj prvo rekli da su sumnjali da je doživela moždani udar.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Bruk Šilds završila je na odeljenju intenzivne nege. Doživela je veliki epi napad koji uzrokuje gubitak svesti i jake kontrakcije mišića.

Lekar joj je objasnio da je problem nastao jer je duževreme pila previše vode ne znajući da ima nizak nivo natrijuma.

- Preplavila sam svoj sistem - slikovito je opisala. Glumica je zapravo sa jedne strane smanjila unos soli, i pila isuviše velike količine vode jer se osećala dehidrirano. A istovremeno je radila intezivnije nego ikada pre. Oporavila se i nastavila sa svojom predstavom.

Intervju sa Bruk Šilds objavljen je u okviru specijalnog izdanja Glamour’s 2023 Women of the Year.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Šta treba znati o niskom nivou natrijuma u krvi?

Hiponatrijemija je stanje koje se karakteriše sniženim nivoom natrijuma u krvi. Može da nastane usled gubitka minerala odnosno soli ili usled viška tečnosti u vanćelijskom prostoru kada se javlja njegovo razblaženje. Najčešće se otkrije slučajno nakon simptoma.

Izaziva često mučninu i malaksalost, može da dođe do poremećaja svesti i glavobolje, a kod teških slučajeva i do pojave epileptičnih napada i kome.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:26

ZA NJEGOVU TEŠKU BOLEST NEMA LEKA, ALI POBEDIO JE SNAGOM SVOG DUHA Mladi pisac izdao knjigu o svojoj borbi i poslao SNAŽNU poruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja