DUBIOZA KOLEKTIV OSVOJIO MEKSIKO! Od javnog prevoza do ulice, članovi benda dobili ovacije: Bili su jedna od glavnih zvezda
Foto: promo, Carlos Alvar

uspeh

DUBIOZA KOLEKTIV OSVOJIO MEKSIKO! Od javnog prevoza do ulice, članovi benda dobili ovacije: Bili su jedna od glavnih zvezda

Pop kultura -

Dubioza Kolektiv vratila se iz Meksika gde je u sklopu turneje “Come To Mexico Cabrones” svojim furioznim koncertima po prvi put osvojila ovaj daleki deo sveta. Obeležavajući 20 godina rada najveći bend našeg podneblja održao je ukupno sedam nastupa i po ko zna koji put pokazao da njihova muzika ne poznaje granice.

Dubioza Kolektiv je svoju impresivnu međunarodnu karijeru dokazao na jednom od najvećih muzičkih tržišta, a nezaboravna turneja po Meksiku odvela je bend na tri klupska i četiri festivalska koncerta. Puebla, Tekskoko, Gvadalahara, Gvanahuato, Agvaskalijentes i dupli nastup u Siudad de Meksiku, stanice su na kojima je Dubioza donela euforiju na bine i pozdravila horde novih fanova.

Dubioza kolektiv
foto: promo, Angie Garcia

Bend je tako svirao na najznačajnijem kulturnom festivalu u Latinskoj Americi, a nastup na Festivalu Internacional Cervantino, prema rečima organizatora, bio je najspektakularniji koncert na celom festivalu. Euforična publika u prepunom prostoru potvrdila je koncert svojom reakcijom, a ceo nastup je prenošen i na državnoj televiziji.

Akustična svirka na kultnoj alternativnoj pijaci El Chopo u Siudad de Meksiku, koja okuplja ljubitelje muzike i vinila od 60-ih, stavila je Dubiozu na mapu grada. Od javnog prevoza do ulice, članovi benda su naišli na priznanje prolaznika, bilo da su putovali gradskim prevozom ili šetali ulicama, dok su stanovnici tražili prilike da se fotografišu sa njima. Jedan od najupečatljivijih trenutaka bio je kada je devojčica prepoznala Dubiozu u metrou i otpevala „Hai Libertad“. Takođe, u gradu Gvanahuato vijorila se zastava BiH povodom nastupa benda na festivalu Cervatino.

Dubioza kolektiv
foto: promo, Angie Garcia

Dubioza je oduševila publiku na najvećem ska festivalu u Meksiku - SKATEKS-u, a - turneju su završili u Agvaskalijentesu na festivalu u čast najvećeg meksičkog praznika Dia de los Muertos.

Sjajne utiske o meksičkoj turneji dele i domaći muzičari, a scena bruji o utiscima koje je Dubioza ostavila na publiku i klubove. Slažu se i mediji, pa Periodiko Kokoreo kaže da je Dubioza „bez sumnje jedna od glavnih zvezda Servantino festivala, koja je naterala sve posetioce da plešu, pevaju i da ih ponese muzika sat i po”. Pohvalivši spektakularan nastup, AM Periodiko kaže da je Dubiozin koncert na najvažnijoj sceni Cervantino festivala „jasan znak da muzika premošćuje sve granice, posebno jezičke, energijom koja tera sve da plešu“.

Dubioza kolektiv
foto: promo, Angie Garcia

Meksička turneja je još jednom potvrdila da neumorni nastupi i zarazna energija i posle dve decenije postojanja pokazuju da je Dubioza Kolektiv samo jača i moćnija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track