GLEDALA JE KAKO JOJ KNJIGE GORE I ZAREKLA SE JEDNO: Milicu Jokanović život je ŠIBAO, a kada čujete koliko ima godina ZANEMEĆETE
Foto: Promo

ŽIVOTNA PRIČA

GLEDALA JE KAKO JOJ KNJIGE GORE I ZAREKLA SE JEDNO: Milicu Jokanović život je ŠIBAO, a kada čujete koliko ima godina ZANEMEĆETE

Pop kultura -

Diplomirana pravnica ili kako je mnogi znaju kao srpsku "princezu od znanja", Milica Jokanović ima neverovatnu životnu priču.

Diplomirana pravnica Milica Jokanović u Srbiji je stekla veliku popularnost isključivo svojim — znanjem. Ona je dobila laskavu titulu "princeze od znanja", a važi za jednu od najuspešnijih takmičara koji su se ikada okušali na srpskoj kviz sceni.

Štaviše, upravo njeni uspesi i znanje doneli su joj angažman u kvizu "Potera", gde je postala "tragačica" i pokazuje nam koliki je opseg njene opšte kulture i informisanosti.

Milica Jokanović
foto: Printscreen RTS

Možda će vas iznenaditi da čujete da Milica već ima 40 godina, premda izgleda dosta mlađe, a rođena je u Zenici. Ona je dete profesora istorije i geografije, koji su na nju preneli ljubav ka obrazovanju, a sama Milica kaže da je ona ceo svoj život zaljubljena u znanje.

Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici, a zbog rata su izbegli u Beograd. Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige.

U jednom intervju rekla je da nikada neće zaboraviti da je videla kako njihov dom gori i kako gore knjige u biblioteci njenog porodičnog doma. Tada se, kao devojčica, zarekla da će ih jednog dana sakupiti još više.

Milica Jokanović
foto: Printscreen

— Otac je umro pre sedam godina, majci i meni je mnogo teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor istorije i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o privrednoj istoriji, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška, i u kvizu i u privatnom životu — rekla je Milica za medije jednom prilikom, iako o ovom segmentu života nerado govori.

Po dolasku u Beograd, Milica je završila osnovnu školu, a potom i beogradsku Gimnaziju društvenog smera. Odlučila je potom da upiše Pravni fakultet. Završila ga je kao jedan od najuspešnijih studenata sa skoro svim desetkama u indeksu.

Pobedila je u kvizovima „Veliki izazov“, „Naslovna strana“ i „Slagalica“ 2012. godine, a na društvenim mrežama možemo videti njene fotografije iz tog perioda i nema sumnje da je i tada bila prelepa, te da se nije mnogo promenila.

(Kurir.rs/Glossy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track